| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 14 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

Els serveis bibliogràfics del centre públic de Tarragona constitueixen un referent estatal

La biblioteca és pionera a oferir prestacions a través del seu web, des d'on es pot consultar la premsa local

C.A. . Tarragona
Pioners en gairebé tot. En els darrers anys, la biblioteca pública de Tarragona ha esdevingut un referent a tot l'Estat quant a l'organització interna i la prestació de diversos serveis. Així, aquesta és una de les primeres biblioteques públiques que va exportar el seu fons a Internet. A través de la seva web, inaugurada el 1998, els usuaris fan consultes de catàleg, demanen préstecs i els poden prorrogar i fins i tot sol·liciten la subscripció amb la tramitació del carnet. La biblioteca també ha destacat en la formació adreçada als usuaris, l'elaboració de webs especialitzades i la implantació de monografies que es presenten com a centres d'interès. A final d'any, preveu obtenir l'ISO 9001, que certificarà oficialment la qualitat dels serveis que presta.


+ L'equip de la biblioteca de Tarragona està format per 23 persones, amb nou bibliotecaris.  Foto: EL PUNT.

La biblioteca pública de Tarragoba es va crear el 1846 per conservar els fons bibliogràfics procedents dels monestirs de Santes Creus i Poblet, entre d'altres, que van patir diversos saquejos arran de les desamortitzacions eclesiàstiques. Entre aquest patrimoni, destaquen els 318 manuscrits d'entre els segles X i el XVIII; 401 volums de la biblioteca del virrei Pere Antoni d'Aragó (segle XVII); prop de 35.000 peces dels segles XVI i XIX i 230 incunables (els primers llibres quue es van imprimir). Serveis virtuals Als serveis d'informació bibliogràfica, d'obtenció de documentació i de consulta s'hi sumen els que el centre ofereix a través del seu web i que constituexein una comunitat virtual. Des d'Internet, l'usuari pot trobar tota la informació referent a la premsa local i comarcal i informa-se de qualsevol aspecte de la legislació estatal i autonòmica. La important aposta que la biblioteca pública de Tarragona està fent per les noves tecnologies també es tradueix en la publicació a la xarxa de manera regular de pàgines especialitzades en exposicions, conferències o activitats culturals que s'organitzen a la ciutat. La darrera creació digital del centre incloïa tota la informació de la mostra dedicada a l'arquitecte Jujol. Totes les innovacions que es duen a terme en aquest centre responen a les directrius traçades en el pla estratègic (preveu actuacions fins al 2004). La qualitat dels serveis, l'adequació dels espais, la millora tecnològica i el sistema de comunicació interna formen part dels objectius més immediats de la biblioteca. Les enquestes de qualitat dels usuaris i les campanyes de telemàrqueting serveixen de referents als professionals que hi treballen per adaptar els serveis a les demandes dels visitants.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La biblioteca de Valls obrirà properament el servei de connexió a Internet

> La biblioteca Oliver de Boteller de Tortosa prepara el trasllat al col·legi de la Mercè

> 30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui en diferents ciutats del país

> Sis-centes parades de llibres a Catalunya i un negoci que pot superar els 180 milions d'euros

> Les novel·les històriques i d'intriga, les més sol·licitades

> LES DADES

> L'Ajuntament de Reus rectifica i anuncia una edició més austera de la història general

> Els professors de la URV també presenten llibres.

> Els autors tarragonins també llancen propostes engrescadores amb llibres de ficció

> El perfum de la tinta

> La inversió en obres excepcionals, l'objectiu de la biblioteca del Centre de Lectura

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.