| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 14 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

La biblioteca de Valls obrirà properament el servei de connexió a Internet

A més del servei de consulta i referència bibliogràfica, el centre disposa d'una àmplia col·lecció d'obres locals i comarcals

C.A . Valls
La de Valls és la primera biblioteca popular que va obrir a Catalunya, el 23 de juny del 1918. Més tard la van seguir els centres d'Olot, Sallent i les Borges Blanques. A més dels serveis de consulta de sala, referència bibliogràfica, préstec i fotocòpies també ofereix la possibilitat de cerca de documentació referent a la col·lecció local i comarcal. A curt termini, el centre preveu posar en marxa el servei de connexió a Internet. A més, la biblioteca organitza visites per a escolars i fòrums de debat de lectures concretes en l'anomenat Centre de Lectura. D'altra banda, el fons de la videoteca constitueix una atractiva oferta per als usuaris. La informatització dels documents és un dels objectius de la biblioteca vallenca.


+ Més de 34.000 usuaris van beneficiar-se durant el 2002 dels serveis de la biblioteca popular de Valls.  Foto: EL PUNT.
La Biblioteca de Valls estava integrada dins l'antiga Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya i representa l'aposta per la vitalització del patrimoni cultural que es va dur a terme durant el govern de Prat de la Riba. D'aquella etapa n'és fruit la Biblioteca Nacional de Catalunya i conseqüentment, tota la sèrie de centres populars que es van obrir en diversos municipis. Per la seva història i antiguitat dels documents que guarda, el centre encara no ha posat en marxa l'engrenantge per a la informatització del seu fons, una assignatura que els responsables pensen resoldre a mitjà termini. Així, la de Valls és una de les poques biblioteques de Catalunya que es regeix per catalogació dels documents en fitxes, una tasca de qual les bibliotecàries en reconeixen el mèrit i el constant esforç que suposa. Amb tot, properament, el centre farà els primers passos per començar a adaptar-se a les noves tecnologies amb la introducció d'Internet dins l'oferta dels serveis públics que ofereix. Les instal·lacions ja estan dotades de quatre ordinadors per a aquesta funció. Els usuaris podran connectar-se a la web durant una hora i el servei serà gratuït -excepte la impressió dels documents-. Els serveis La Biblioteca Popular de Valls és un dels centres de cultura més importants de la capital de l'Alt Camp. El creixent nombre de visitants -durant l'any passat, més de 34.000- i l'extens fons d'obres locals i comarcals avalen l'acceptació dels serveis que ofereix. A més de la biblioteca, el centre també compta amb una videoteca. «Molts dels visitants que no tenen l'hàbit de la lectura, després d'haver utilitzat aquest servei, demanen llibres en préstec així que la videoteca funciona com a ganxo per a aquest tipus d'usuaris», explica Marina Blàvia, directora de la biblioteca. La consulta de sala, la referència bibliogràfica, el préstec i les fotocòpies constitueixen els serveis essencials del centre. Als escolars s'hi adrecen activitats de visites guiades i alhora de formació en la consulta bibliogràfica i del funcionament intern de la biblioteca.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La biblioteca Oliver de Boteller de Tortosa prepara el trasllat al col·legi de la Mercè

> 30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui en diferents ciutats del país

> Sis-centes parades de llibres a Catalunya i un negoci que pot superar els 180 milions d'euros

> D'autors sud-americans als còmics

> La col·lecció local i comarcal i el Club de Lectura

> LES DADES

> L'Ajuntament de Reus rectifica i anuncia una edició més austera de la història general

> Els professors de la URV també presenten llibres.

> Els autors tarragonins també llancen propostes engrescadores amb llibres de ficció

> El perfum de la tinta

> Els serveis bibliogràfics del centre públic de Tarragona constitueixen un referent estatal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.