| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui en diferents ciutats del país

Vilaweb l'oferirà també avui en versió digital respectant el format original del diari

EL PUNT . Barcelona
L'edició «especial i solidària» del diari Egunkaria en català, que serà al carrer avui, diada de Sant Jordi, es va presentar ahir al Palau de la Virreina de Barcelona. Segons va explicar ahir Martxelo Otamendi, director de l' Euskaldunon Egunkaria , aquesta és «la més ferma sublimació de la solidaritat del poble català amb Euskal Herria». Egunkaria en català es repartirà de franc en moltes ciutats del país amb la capçalera Egunkaria Endavant i se n'ha fet un tiratge de 30.000 exemplars. A la Rambla de Barcelona hi haurà dues paradetes, on el repartiran treballadors del diari tancat per ordre de l'Audiencia Nacional.


+ El director d'Egunkaria, Martxelo Otamendi, en primer terme, durant la presentació ahir de l'edició especial del diari a Barcelona.  Foto: VILAWEB.
Aquesta edició especial del diari Egunkaria ha estat possible gràcies a la feina de la Plataforma per l'Egunkaria, que ha centralitzat l'enorme corrent de solidaritat que s'ha generat al nostre país arran del tancament de l'únic diari en èuscar. La plataforma també va informar ahir, en l'acte de presentació, de la campanya de desobediència civil amb autoinculpacions a l'Audiencia Nacional, que es presentaran al jutjat el dia 29, i de l'estat de la proposició no de llei presentada en el Parlament de Catalunya. Ara mateix negocien el text de la proposició amb tots els grups parlamentaris tret del PP. També a Vilaweb D'altra banda, Vilaweb oferirà l'edició especial d'Egunkaria en versió digital en arxius pdf i respectant el format original del diari. Els articles i les notícies del diari es podran descarregar i imprimir. El contingut del diari té col·laboracions de periodistes catalans com el director de Vilaweb, Vicent Partal, que signa l'article d'opinió «Ens limitem a defensar-nos», i l'escriptora i col·laboradora d'opinió del diari Avui, Isabel-Clara Simó, que també inclou un article seu titulat «Lliberticidi». També hi col·laboren membres de diferents entitats com Pere Martí, del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb «Contra el blanc i el negre» i en la secció Veus contra el Silenci hi ha col·laboracions d'Òmnium Cultural, la Comissió per la Dignitat, Nunca Máis Catalunya, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, el moviment esquàter i altres col·laboradors. També hi participen escriptors com Josep Maria Espinàs, Maria Antònia Oliver, polítics com Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Saura i Roser Veciana, periodistes com la presidenta del Col·legi, Montserrat Minobis, esportistes com Oleguer Presas, jugador del FC Barcelona, i actors com Toni Albà i Sergi Lòpez, entre una llarga llista de noms. En el mateix número especial es tracta àmpliament la cobertura informativa i d'opinió sobre el tancament d'aquest diari, que és l'únic exclusivam ent en èuscar, en què s'inclou una entrevista del director de l'Avui, Vicent Sanchís, a Otamendi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Sis-centes parades de llibres a Catalunya i un negoci que pot superar els 180 milions d'euros

> El nou estatut

> Aniversari de «L'Accent»

> 30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui

> La nova cara de l'ajuntament de Mataró

> Ràdio Arenys comença a emetre des de les noves instal·lacions situades al Calisay

> 30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui en diferents ciutats del país

> Sis-centes parades de llibres a Catalunya i un negoci que pot superar els 180 milions d'euros

> L'Ajuntament de Reus rectifica i anuncia una edició més austera de la història general

> Els professors de la URV també presenten llibres.

> Els autors tarragonins també llancen propostes engrescadores amb llibres de ficció

> El perfum de la tinta

> Els autors convidats a Badalona recomanen que es regalin obres en favor de la tolerància

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.