| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 15 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

La inversió en obres excepcionals, l'objectiu de la biblioteca del Centre de Lectura

El centre procura adquirir publicacions en subhastes de llibres antics i fer un fons d'obres del modernisme i Gaudí

C.A. . Reus
Una de les expressions culturals més importants del Centre de Lectura de Reus és la biblioteca. El seu fons -sobrepassa els 160.000 exemplars- es va crear gràcies a l'aportació de llibres dels socis del Centre i amb les donacions d'intel·lectuals i personalitats de l'època. Entre la seva bibliografia destaca la referent a les obres de Gaudí i el modernisme i també s'hi inclouen peces úniques de temes diversos. A més d'oferir els serveis d'informació i consulta de documents d'àmbit general, aquesta biblioteca s'ha especialitzat en l'adquisició d'obres excepcionals, algunes d'elles comprades en subhastes de llibres antics. A més, la biblioteca també promou les sales d'estudi, que resten obertes els diumenges -excepte els festius-.


+ La biblioteca del Centre de Lectura de Reus disposa de 180 places perquè els usuaris estudiïn o consultin les obres del fons.  Foto: EL PUNT.

Les més de 14.000 consultes rebudes a les sales de la biblioteca del Centre de Lectura de Reus durant el 2002 avalen l'acceptació dels serveis que s'hi ofereixen i alhora empenyen els seus responsables a ampliar el fons. La junta del centre inverteix anualment 9.015 euros del seu pressupost en l'adquisició de publicacions. Aquestes ampliacions del patrimoni bibliogràfic responen a la necessitat d'adaptar els serveis a les demandes dels usuaris però sobretot van encaminades a promoure aquesta biblioteca com a centre de fons patrimonials específics. En aquest sentit, ha estat especialment important l'adquisició, l'any passat, de diverses obres relacionades amb l'obra de Gaudí i el modernisme amb motiu de la celebració del 150è aniversari del naixement de l'arquitecte. Enguany, tot i haver finalitzat la celebració, es continuarà enriquint aquest fons. La consulta de sala i els préstecs dels documents constitueixen els serveis més importants de la biblioteca als quals poden accedir els socis. Amb tot, estan exclosos de préstec tots els llibres impresos abans del 1960, els volums de diccionaris i enciclopèdies, les obres que es troben exhaurides i aquelles que partanyen a la col·lecció local. Les prop de 180 places repartides en l'espai de la biblioteca també estan adequades perquè l'usuari pugui desenvolupar-hi les tasques relacionades amb l'estudi. Conscient de les necessitats dels escolars i universitaris que hi acudeixen, les instal·lacions també s'obren durant el diumenge -excepte els festius-, de les 11:00 h a les 13:45 h i de les 17:00 h a les 20:45 h. El préstec interbibliotecari, les visites guiades per a escolars i la connexió a Internet són altres serveis de la biblioteca. Mensualment, les novetats i les recomanacions bibliogràfiques s'anuncien en una guia de lectura.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Els serveis bibliogràfics del centre públic de Tarragona constitueixen un referent estatal

> La biblioteca de Valls obrirà properament el servei de connexió a Internet

> La biblioteca Oliver de Boteller de Tortosa prepara el trasllat al col·legi de la Mercè

> 30.000 exemplars d'«Egunkaria» en català es repartiran avui en diferents ciutats del país

> Sis-centes parades de llibres a Catalunya i un negoci que pot superar els 180 milions d'euros

> Els llibres d'intriga i els que inspiren pel·lícules

> LES DADES

> L'Ajuntament de Reus rectifica i anuncia una edició més austera de la història general

> Els professors de la URV també presenten llibres.

> Els autors tarragonins també llancen propostes engrescadores amb llibres de ficció

> El perfum de la tinta

> Amorós, coloms, absències i presències

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.