Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Messi, el jugador 10

Pilota d'Or

Millor jugadora, millor entrenador...

...i millor onze titular


dimecres, 9 de gener de 2013
El blau-grana Leo Messi ens té acostumats, per aquestes dates, a pujar al capdamunt del podi del futbol i coronar-se com el millor jugador del món. Aquesta setmana ha tornat a guanyar, per quarta vegada consecutiva, el títol de Pilota d'Or de la FIFA, el màxim guardó a què pot aspirar un futbolista, i s'ha convertit de retruc en el primer jugador que n'obté més de tres. A tan sols vint-i-cinc anys, l'estrella del Barça ha superat Johan Cruyff (1971, 1973 i 1974), Marco Van Basten (1988, 1989 i 1992) i Michel Platini (1983, 1984 i 1985), amb tres premis cadascun.

El 2012 ha estat un any de rècords per a Messi, que, amb 91 gol, ha superat un dels rècords que semblava més impossibles: el de gols naturals en un any. Des del 1972 el detenia el 'bombarder' alemany Gerd Müller, amb 85.

Pilota d'Or


La Pilota d'Or (Ballon d'Or, en francès) era el guardó que atorgava des del 1956 la revista francesa especialitzada France Football, per a distingir el millor jugador europeu de futbol fins el 1994, el millor de les competicions europees fins el 2007, i el millor del món fins el 2009. El 2010, el Ballon d'Or es va fusionar amb el guardó FIFA World Player, instaurat l'any 1991 i amb el qual la institució de futbol internacional reconeixia cada any el millor jugador i la millor jugadora del món. Des del 2010, Messi ha guanyat totes les edicions del guardó fusionat, i el 2009 se'ls va embutxacar tots dos. El jurat és format per periodistes i entrenadors i capitans d'equips de tot el món.

Millor jugadora, millor entrenador...


Messi va captar molta de l'atenció del premi, però la Pilota d'Or de la FIFA també s'atorga en unes quantes categories més. En futbol femení, se l'ha enduta la nord-americana Abby Wambach, que competia amb la seva compatriota Alex Morgan i la brasilera Marta. L'entrenador més ben valorat del 2012 ha estat, per la seva banda, el seleccionador espanyol Vicente del Bosque, que competia amb Pep Guardiola, guanyador de l'any passat, i José Mourinho, del Madrid. La millor entrenadora del futbol femení ha estat la sueca Pia Sundhage, amb qui la selecció dels EUA ha obtingut bons resultats a les competicions internacionals i que ara s'ha compromès a entrenar la selecció de Suècia.

...i millor onze titular


Finalment, la Pilota d'Or de la FIFA distingeix l'equip ideal del 2012, amb els millors jugadors del moment. És format pel porter Iker Casillas (Madrid); els defensors Dani Alves (Barça), Gerard Piqué (Barça), Sergio Ramos (Madrid) i Marcelo (Madrid); els migcampistes Xavi (Barça), Iniesta (Barça) i Xavi Alonso (Madrid); i els atacants Messi (Barça), Falcao (Atlètic de Madrid) i Cristiano Ronaldo (Madrid). Tots són jugadors de la lliga espanyola.

MATERIALS

  • Leo Messi
    Format:Web
    Web oficial de Lionel Messi.
  • Fundació Leo Messi
    Format:Web
    La Fundació Leo Messi col·labora amb institucions i accions en favor dels infants.
  • Leo Messi TV
    Format:Web
    Entrevistes exclusives i material inèdit a Leo Messi TV.

QUE HO SABIES?

  • Lionel Andrés Messi (Rosario, 24 de juny de 1987) va començar a mostrar els seus dots de futbolista de ben petit. Però a onze anys se li va diagnosticar l'hormona del creixement inhibida. És a dir, que el seu creixement s'havia aturat. El tractament era molt car i cap club argentí va poder assumir-lo. El 2000, Carles Rexach, del FC Barcelona, advertit del seu talent, es va comprometre a pagar-li el tractament si començava una nova vida a la Masia. Amb tretze anys, Messi i la seva família van aterrar a Catalunya.
  • De Catalunya, precisament, havien marxat cap a l'Argentina, gairebé un segle abans, un besavi i una besàvia seus: José Pérez Soler, de Bellcaire d'Urgell i Rosa Mateu, de Blancafort de Noguera.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Rècord de gols de Messi el 2012: anàlisi detallada.
Reportatge de la cadena nord-americana CBS sobre el Barça i Messi.
La Pilota d'Or de la FIFA al millor gol de l'any, per a Miroslav Stoch.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua