Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Guardiola, el millor entrenador del món

Essència del Barça

Un '4' que ha fet escola

Motivació i esforç


dimarts, 10 de gener de 2012
Dilluns al vespre, al Palau de Congressos de Zuric, un jurat format per seleccionadors, capitans de seleccions i periodistes especialitzats va confirmar la preeminència blau-grana al futbol. Al costat de Lionel Messi, que va guanyar per tercer any consecutiu la Pilota d'Or de la FIFA, també es va atorgar el premi al millor entrenador del 2011 al tècnic blau-grana Josep Guardiola. A la gala de la FIFA a Zuric va dedicar el premi, en català, al seu ajudant Tito Vilanova, que va ésser operat d'un tumor fa pocs mesos.

Just tres dies abans, la qualitat de Guardiola també s'havia confirmat estatísticament amb el guardó de millor entrenador del món segons l'enquesta anual de la Federació Internacional d'Història i Estatística del Futbol (IFFHS). El tècnic del Barça, que ja va rebre aquest títol honorífic el 2009, va obtenir dos-cents un punt en la votació d'una vuitantena d'experts de tot el món i de les principals dades del seu palmarès i currículum. El segon entrenador més ben classificat a la llista, a gairebé cent punts de distància, va ésser el portuguès José Mourinho, amb cent dotze. Sir Alex Ferguson, tècnic del Manchester United, va ésser tercer amb cent set punts.

Essència del Barça


Pep Guardiola (Santpedor, 18 de gener del 1971) representa perfectament l'essència del Barça guanyador actual: format a la Masia (com Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdés, Piqué, Pedro, Bojan...), jugador integrant del 'dream team' dirigit per Johan Cruyff i convertit, des del 17 de juny de 2008, en el millor entrenador de la història del club. En efecte, en tan sols quatre temporades al capdavant del primer equip del Barça, Guardiola ha trencat tots els rècords d'acumulació de títols: dues Champions (Roma i Londres), tres lligues, dos Mundials de Clubs i dues Supercopes d'Europa.

Un '4' que ha fet escola


Com a jugador, Josep Guardiola va ésser el cervell de l'anomenat 'dream team' ('equip de somni') blau-grana, que feia un futbol ofensiu, valent, inspirat en l'ideari futbolístic de l'entrenador Johan Cruyff. Dotat d'una tècnica exquisida, Guardiola era el '4' (duia aquest número a la samarreta) que organitzava l'equip, que distribuïa el joc, que li donava velocitat i, si convenia, l'asserenava. El seu mestratge ha fet escola, amb deixebles de primera: els blau-grana Xavi, Iniesta i Cesc Fàbregas.

Motivació i esforç


L'estil d'entrenar de Guardiola genera admiració i enlluerna tant pels èxits esportius que aconsegueix amb el seu joc ofensiu, el primer toc i la possessió obsessiva de la pilota com, també, per la filosofia que transmet dins el camp i a fora. El Parlament de Catalunya, en l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor al tècnic el setembre passat, va destacar-ne (vídeo) justament l'honestedat, l'esforç, la motivació i la tasca en equip, el respecte i la superació personal com a valors que encarna Guardiola (discurs íntegre), personalment i per mitjà dels seus jugadors.

MATERIALS

  • FIFA Ballon d'Or
    Format:Web
    Pàgina oficial de la Pilota d'Or.
  • Josep Guardiola
    Format:Web
    Informació de l'entrenador del Barça, a la web del club.
  • Leo Messi
    Format:Web
    Pàgina oficial, en català, anglès i espanyol.

QUE HO SABIES?

  • Després del Barça, Guardiola va passar per quatre equips: els italians Brescia i Roma, el qatarià al-Ahli i el mexicà Dorados de Sinaloa.
  • La temporada 2001-2002, quan jugava al Brescia, Guardiola fou penat amb quatre mesos de suspensió, acusat d'haver-se dopat amb nandrolona. Començà aleshores una llarga batalla legal per a provar la seva innocència, finalment reconeguda pel Tribunal d'Apel·lació de Brescia, l'octubre de 2007.
  • El Barça ha tingut quaranta-vuit entrenadors, una quinzena dels quals catalans.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

A la web del Barça hi ha la fitxa de Josep Guardiola.
Discurs íntegre de Josep Guardiola quan va rebre la Medalla d'Honor del parlament.
Pilota d'Or: estatístiques.
La Masia, bressol del planter blau-grana.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua