| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dissabte, 18 de maig de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Americans nutritius
Els noms anglesos dels personatges famosos no eren el fort de la meva àvia. Ara, això sí, eren ben mengívols. Vet aquí si no el Tira-li Pomes (Tyrone Power), el Melón Blando (Marlon Brando) i el Flam Sin Nata (Frank Sinatra).
Enric Fontvila
31/03/2003 10:20



# Premsa rosa
Això era una iaia de Menorca que quan anava a la perruqueria li agradava mirar l'Hola per veure fotos de na Isabel Pellicer i de na Catalina de Manacor. I estava emocionadíssima de saber que a Manacor tenien princesa.
Odile
31/03/2003 09:29



# El veí malgastador
Una veïna del carrer s'empipa perquè el seu home gasta molts diners. L'any passat em va posar l'antena "paralímpica" i ara va i se'm compra un gos. No et pensis que ha comprat un gos qualsevol, no, que és de raça i té "pelegrí!"
Odile
31/03/2003 09:20



# Cumanions i combinats
Perquè la gent s'entesta a dir "cumanió" en lloc de "comunió"?.És semblant al "gabinet" en lloc del "ganivet", que ja ha sortit un parell de cops. Recordo també un antic cap meu que era alemany. Tot i que parlava força bé el castellà (el català era demanar massa) tenia el costum de dir "lo combinado es lo combinado, Sr. Ramon" ("combinado" per "convenido"). No hi va haver forma humana de corregir-lo.
Ramon Valldosera
31/03/2003 08:39



# de l'altra banda de la família...
La iaia, en canvi, que era catalana, tenia el costum d'anar de 'rodes apilats' quan s'atabalava.
llum
30/03/2003 13:10



# més de la "abuelita"
La mateixa "abuelita" tenia una amiga que assegurava haver tingut la desgràcia de 'tener un hijo "ope" '. Fins que no el vam veure amb les ulleres posades no vam deduïr que el xicot només era 'miope' però, es clar, la dona deduïa que si per a ella era 'mi-ope' per a la resta del món, devia ser només 'ope'...
llum
30/03/2003 13:06



# en castellà, però Déu n'hi do...
La meva "abuelita" que era castellana de castella, assegurava "Tener mas paciencia que 'Santojó', dormir la siesta en un 'Aserlón' i estimar-se més menjar 'Pitisús' que qualsevol altre cosa... Jo la paciència no l'he pas heretada, però la chaise-longue si encara que li continuo dient Aserló. Les lioneses (petits choux) tampoc no m'entusiasmen.
llum
30/03/2003 13:03



# La "gavina" i la "vabo"
Potser la teva mare,Marga, també diu: la "gavina" telefònica? La meva, per cert, uan algú intenta entrar a la cmabra de bany i ella és dins, diu: "ocupada". Per què ho diu en femení. Naturalment, perquè està dins de "la vabo".
Estràmpol isard
30/03/2003 04:05



# Lequia Coneco
Per cert: "Lequía Coneco".
I per cert també, abans de menjar "llumetes amb mongillo" van regalar-se un bon plat de "fidons i macarreus".
I diré més: un d'ells anava amb una "querida de dodes".
Estràmpolisard
30/03/2003 03:59



# Gràcies, Agapimú
Gràcies, Agapimú, per fer-me'n memòria. La Bishop és el que no hi ha. Recordes quan, sobre mateix de Llafranc (ço és, entre el cap de Begur i el cap de la Fava), cantava aquella dolça havanera? Te la recordo: "Si Quica a la reca bacas, / te lleno de alhacas que traque de allá, / pero si bo bajas, maca, / con una navaca te voy a matar. / Y a mi qué me cuentas, Quico li deia io, / nadie se muere fins que Dios quiere, / no tinguis por, no tinguis por. / No quegues Quica com mi congoca, / deca que coca, deca que coca / tu coracón. / Tanto le dico, tanto le habló, / coquió la faca / y la mató."
Agapimú, agapitú.
Estràmpol isard
30/03/2003 03:52

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.