| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | divendres, 3 de maig de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Los huevos de franco.
A Sabadell, en acabada la guerra, quan feia poc que havien entrat els nacionals, a una pobra pagesa que venia aviram i ous al mercat, un soldat feixista, afamat com devia anar, li va prendre uns quants ous que tenia exposats. La senyora ho va voler denunciar cridant: - Alerta, que se me lleva los huevos " de franco ". Els crits foren endabades, la pagesa ja els va veure prou, el legionari no els va pagar pas, sel's va endur de franc.
Joan Travetes
31/03/2003 22:47



# Nescafé
Hi havia una senyora major que es prenia la llet amb Méscafé.
Josep V.
31/03/2003 20:05



# Exàmens i respostes
Una amiga mestra em va passar un missatge amb respostes d'alumnes a exàmens: Quins països formen el Benelux? Doncs, facilíssim, Bèlgica, "Neandertal" i Luxemburg.
Exemples de peixos, doncs el "centurió", molt famós pels seus ous més coneguts com caviar. No sé jo si m'agradaria provar "ous de centurió", segurament deuen estar fossilitzats!!!
I què és un "polígon": un home amb moltes dones!! Suposo que aleshores un "hexàgon" és el que només en té sis!!!

MHz
31/03/2003 16:00



# Especula especulatorum
Es tracta d'una parella que va al ginecòleg perquè volen tenir "condescendència" però no poden. No saben si és que el marit és "omnipotent" o si la muller es "histèrica". Després de realitzar diferents proves, el ginecòleg arriba a la conclusió que es tracta d'un problema d'"especulació atroç"!!!
MHz
31/03/2003 12:49



# Per portar de campaments...
Quan era joveneta i anava d'excursio, ens donaven una llista amb tot el que haviem de portar. Recordo una vegada que quan vaig llegir el llistat em vaig quedar gratament sorpresa quan ens requerien "un al.lot". Suposo que per il.luminar d'alguna manera les fredes nits a la tenda... Tot i aixo, no vaig aconseguir que es quedes quiet a la motxilla i vaig emportar-me una lot.
Elisenda
31/03/2003 11:54



# Massa ràpid (II)
Aquesta l'explica un professor de la facultat sobre un altre docent (no sé si de la mateixa casa o d'una altra...), el qual per demanar que es fessin les coses ràpid deia que es fessin 'ipso flauto'.
David
31/03/2003 11:24



# Massa tard...
Aquesta la recordaré tota la vida. Fa una colla d'anys a l'escola ens van donar classe de d'educació sexual. Durant el repàs final arriba la pregunta: 'Quan ens hem de posar el preservatiu?' Resposta d'un company: 'Quan el penis està en erupció'.
David
31/03/2003 11:21



# D'on dius que ve la llum?
Aixo va passar a una classe on haviem d'explicar els plans d'un anunci. Va sortir el noi mes espavilat de tots i va comencar (perdoneu, pero estic a un teclat britanic) a descriure'ls: aqui un pla general, passa a pla 3/4... fins que va arribar a un pla on volia una llum "genital". I no va ser que ho vaig entendre malament, sino que el noi ho va repetir diverses vegades fins que li vam fer notar que la llum que ell volia era "zenital"!!! :)
Elisenda
31/03/2003 10:53



# La caixa d'oros
La meva àvia, més experta en economia que no semblava, sabia del cert que les caixes d'estalvis no foren creades per a un fi tan benèfic com el de guardar els estalvis de les petites i mitjanes famílies, sinó per fer-se d'or: per això sempre ens deia que anava a cobrar la pensió a la "caixa d'oros".
Enric Fontvila
31/03/2003 10:31



# FR David
Qui se'n recorda d'aquest cantant francès nascut a Tunísia i que cantava en anglès, el nom real del qual és Elli Robert Fitoussi? Doncs va tenir un gran èxit a començament dels 80 amb la seva cançó "Words". La meva àvia, de tan sentir la cançoneta al tocadiscos, li va acabar agradant, i al final ens demanava que li poséssim el "Don Camisi". Que no era un cap mafiós, sinó la famosa cançó, la tornada de la qual feia: "Words, don't come easy to me..."
Enric Fontvila
31/03/2003 10:27

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.