| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dissabte, 20 d'abril de 2024

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# Ecs, bush!
Ara que tots els politics fan el que el cos els demana (que no anar de cos), mirant una de les darreres noticies del TN el meu oncle va exclamar:
"aplicar una solucio gastrica i donar-los un bon excrement, es el que es mereixen". Suposo que els volia donar un bon escarment i aplicar una solucio drastica...
Elisenda
01/04/2003 13:46



# El món de la construcció
Parlant amb paletes he sentit dir coses com:
"arqueta simfònica" per "arqueta sifònica"
"embestida" per "bastida" (aquesta està generalitzada)
"sellejar" per "segellar" (si s'ha de "sellar" una cosa, el verb deu ser "sellejar", oi?)
i ja no parlem del "plegar", "rachola", "paleta", "endreçar", "la colla de paletas", etc perquè no és el tema.
el moro Mussa
01/04/2003 12:06



# doble vidre
Parlant amb una dona que s'estava reformant el pis em deia que hi volia posar vidres "clitolit" (pels llecs potser cal aclarir que la marca es diu "climalit"). En què deuria estar pensant la dona? ;)
el moro Mussa
01/04/2003 12:00



# La mare de l'avort
Molts de vosaltres, entre els qui teniu una certa edat, devíeu conèixer com es transformava en el verb popular la frase "eia ergo" quan la Salve es cantava en llatí a les esglésies: es deia "ella eres tú". Però entre les llatinades populars se'n sentien de més crespes. La que més, quan es transformava "agnus Dei, qui tollis peccata mundi" per aquesta enormitat: "anus dei, clítoris peccata mundi"... Per cert, que, al convent de caputxins de Sarrià, als anys 60, hi havia un frare que li deien el "Pare Quitol·lis". No vull creure que a cap convent femení hi hagi una "mare Clítoris", però sí que una tieta meva, citant la dedicació d'una germana seva enclaustrada, confonia reiteradament (la "t" final la delatava) la "mare de labor" per la "mare de l'avort".
Estràmpol isard
01/04/2003 09:25



# Perdo l'ari
Quan la Buela (que és com anomenàvem el meu germà i jo la nostra àvia) comentava que "aquell home és un perdurable" es referia a algú que, com diu el diccionari, ha arribat molt avall en la degradació moral o en la negligència dels seus interessos (un perdulari, és clar).
Ignasi Fontvila
01/04/2003 09:18



# més caixa d'orus
He llegir l'aportació de la Caixa d'Oros, sabies que ve de: caixa d'ahorros?
Jordi
01/04/2003 02:53



# Bravo!
La meva àvia no compra al Caprabo, compra : Can Prabó.
Jordi
01/04/2003 02:51



# Senderisme
En veure que cap alumne feia esport (a la classe d'educació física), em vaig interessar pel que va dir senderisme. En preguntar-li per on feia les caminades, em va aclarir que es referia a allò d'"estar-se tot el dia al sofà". Ah! Sedentarisme, vaig dir jo.
Raül
31/03/2003 23:19



# Al diumenge, xocolata de festa!
El David és un homenàs de bon viure. Va créixer com les carabasseres quan la canalla encara no era tan alta com ara. Sempre ha sapigut on i quan llepar-se els dits, i la seva muller sempre s'ha esforçat a fer-li la vida plaent. Cada diumenge al matí, abans d'anar a missa, el David té a taula una tassa amb xocolata desfeta i melindros per celebrar el setè dia de la creació. Evidentment, ell, sempre que en parla, afirma content i feliç que esmorza xocolata "de festa".
jograupi
31/03/2003 23:02



# L'Esteve de la Granja
Als seients de fusta del fons del sindicat s'hi jugava molt a l'hora del No-Do. Amb silenci i discreció qui més qui menys feia manetes. Aquella tarda de diumenge la pel.lícula era de luxe, Las minas del Rey Salomón, i bé mereixia tota la seva atenció. Tan bon punt va guaitar per la pantalla, em va picar sec les mans i tothom va poder escoltar la seva exclamació "estigues quiet, coi, que ja surt l'Esteve de la Granja".
jograupi
31/03/2003 22:50

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.