VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 11/11/2014 - 13:37h

Rivera proposa un acord a UPyD per a anar junts a les eleccions

Ciutadans vol fer llistes conjuntes amb els de Rosa Díez per a les municipals i les autonòmiques

Ciutadans ha proposat a UPyD un acord per presentar-se conjuntament a les properes eleccions municipals i autonòmiques, segons que ha explicat el president de C's en una compareixença. L'executiva de C's va aprovar per unanimitat la proposta aquestdilluns i ara s'ha traslladat la decisió a la direcció de UPyD. Les negociacions entre les dues executives estan avançades, després de sis setmanes de reunions, però encara no hi ha un acord tancat. En cas de fer-se efectiu, C's i UPyD farien llistes conjuntes a través de processos de primàries. Aquest estiu ja van arribar a un acord de col·laboració al Parlament Europeu per treballar més estretament dins el grup liberal.

Rivera ha assegurat que 'C's proposarà un acord global a tota Espanya amb llistes conjuntes i amb la condició que sigui un acord democràtic, és a dir, que els candidats de la llista siguin escollits mitjançant un procés de primàries'. Un cop l'executiva de Ciutadans ha donat el vistiplau a aquesta qüestió, la pilota està ara al camp de la formació dirigida per Rosa Díez, amb la què Rivera ha demanat una reunió 'el més aviat possible'.


L'acord que planteja C's se circumscriu a les eleccions municipals i autonòmiques previstes per al proper mes de maig, tot i que també tindria vigència en cas que s'avancessin les eleccions al Parlament de Catalunya. A més, Rivera s'ha mostrat confiat en què, de concretar-se aquest acord, també es faria extensible a les eleccions generals que se celebraran la tardor del 2015. De fet, si no s'inclou aquest escenari electoral en la proposta és perquè 'encara queda lluny' i les eleccions no han estat convocades.


'Hi haurà una tercera via a Espanya al bipartidisme decadent o als populismes que pretenen posar en entredit aquest país ja sigui amb la cúpula d'UPyD o sense ella', ha indicat. Si finalment s'assoleix l'acord, C's ho sotmetrà a ratificació de tots els seus afiliats.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA