VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 27/10/2009 - 11:04h

L'ajuntament de Badalona nega que s'hagin efectuat escorcolls relacionats amb la trama de corrupció

La Guàrdia Civil ha detingut l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, el regidor d'urbanisme de la mateixa ciutat i dos ex alts càrrecs de CiU

Agents de la Guàrdia Civil han detingut set persones, entre elles l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, el regidor d'urbanisme de la ciutat i dos exalts càrrecs de CiU, en una operació del dispositiu d'anticorrupció ordenada pel jutge Baltasar Garzón. Tot i que en un primer moment fonts oficials informaven que la Guàrdia Civil efectuava registres a Badalona, l'ajuntament de la ciutat ha desmentit aquest extrem.

Si bé a través d'una filtració d'una font propera a la Guàrdia Civil s'ha informat en un primer moment que els escorcolls també s'estaven duent a terme a Badalona i Sant Andreu de Llavaneres, des dels dos ajuntaments s'indica que no s'està efectuant cap registre ni han rebut cap notificació. Tanmateix, no es descarta que al llarg del dia d'avui la Guàrdia Civil acabi fent escorcolls a dependències dels dos municipis.

El que sí que és segur és que els agents ja han registrat diversos despatxos de l'ajuntament de Santa Coloma i han fet sortir els funcionaris per dur a terme l'operació. Entre els set detinguts, a part de l'alcalde i el regidor d'Urbanisme, també s'hi troba l'exsecretari general de la Presidència en els primers governs de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, i l'exconseller d'economia convergent Macià Alavedra. Segons diverses fonts, l'operació estaria vinculada amb irregularitats urbanístiques i la màfia russa.


 
L'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA