VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 06/07/2009 - 13:14h

El jutge troba indicis de delicte contra Camps i ordena continuar la causa

El 15 de juliol començarà el judici oral en què es troba implicat el president de la Generalitat, qui apel·larà la decisió del magistrat · Compromís demana a Camps que abandoni el Consell

El magistrat instructor de les diligències prèvies obertes contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres membres del govern i del PP pel cas Gürtel considera que els fets poden ser constitutius de delicte de suborn i, per això, ordena de continuar la causa. Així, el jutge del Superior de Justícia valencià ha fixat per al 15 de juliol el judici oral perquè compareguin les parts: 'les acusacions hauran de concretar la imputació i les defenses al·legaran allò què considerin oportú, de manera que podran sol·licitar novament el sobreseïment'.

De fet, fonts del PP i de la Generalitat han confirmat que la defensa de Camps presentaria un recurs d'apel·lació contra la interlocutòria feta pública avui.

El magistrat José Flors ha acordat de posar fi a les diligències prèvies obertes i ha decidit que no hi ha motius per a sobreseure i arxivar la causa, tal com havien demanat els imputats. A parer del jutge, hi ha indicis suficients per a considerar que els fets imputats 'poden ser constitutius d'un delicte de suborn previst i penat a l'article 426 del codi penal'.

El comunicat del TSJPV explica que aquesta no és una resolució definitiva que posi fi al procés en la fase d'instrucció, car pot ser recorreguda, i és per això que les actuacions es mantindran sota secreta fins que comenci el judici oral, dimecres de la setmana que ve.

Compromís demana a Camps que abandoni el Consell

La portaveu del grup parlamentari de Compromís, Mònica Oltra, ha dit que l'única sortida de Camps era 'abandonar' la presidència. 'Que un jutge hagi trobat indicis de delicte en les actuacions de Camps evidencia les possibles irregularitats i corrupcions en què es troba immers el PP valencià i el seu màxim dirigent', ha dit Oltra, que acusa Camps d'haver 'embrutat la màxima institució dels valencians. L'única manera de netejar-la és que se'n vagi a casa seva'.

 
+ Web del Tribunal Superior de Justícia valencià.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA