VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 30/06/2009 - 06:00h

El financer Bernard Madoff, condemnat a cent cinquanta anys

El jutge el considera culpable d'onze delictes · El frau financer més important de la història dels EUA n'és un

El financer nord-americà Bernard Madoff fou condemnat ahir a cent cinquanta anys de presó per haver estafat 50.000 milions de dòlars, el frau més important de la història dels EUA. El jutge Denny Chin el va trobar culpable d'onze delictes, entre els quals el de frau i el d'emblanquiment de diners. L'estafa sortí a la llum al desembre: Madoff, de setanta anys, fou acusat d'haver robat milions de dòlars a través d'una piràmide financera i detingut.

'Hem d'enviar el missatge més dur possible. Els símbols són importants en les sentències', va dir el jutge federal abans de fer saber la pena de cent cinquanta anys, que era la que demanava la fiscalia. Entre el públic, ahir hi havia algunes de les víctimes, que ja havien demanat per carta al jutge que el condemnés a la pena més alta possible.

Agents de l'FBI van detenir Madoff quan ell mateix hagué confessat als seus fills que durant trenta anys havia fet servir un esquema de Ponzi, una estafa piramidal, que li havia permès d'estafar més de 50.000 milions de dòlars als clients, repartits per tot el món.

Després d'uns quants mesos sota arrest domiciliari en un apartament luxós de Manhattan, el financer va ser empresonat el 12 de març, perquè va declarar-se culpable dels onze càrrecs presentats contra seu. El financer pot ara apel·lar contra la sentència.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA