VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 18/04/2009 - 14:05h

Els crítics literaris premien Joan F. Mira i Teresa Pascual

Els reconeixen pels llibres 'El professor d'història' i 'Rebel·lió de la sal'

Joan Francesc Mira, per la novel·la 'El professor d'història' (Ed. Proa) i Teresa Pascual, pel poemari 'Rebel·lió de la sal' (Ed. Pagès) han rebut els Premis de la Crítica Catalana 2008, segons s'han fet públic aquest migdia en una conferència de premsa a Santander. Segons el jurat, les obres de tots dos autors valencians reflexionen sobre la maduresa. En aquesta entrevista de VilaWeb TV Joan F. Mira parla del seu llibre i aquí en llegeix un fragment.

El professor d’història, de Joan F. Mira, és una novel·la que té el Faust de
Goethe com a transfons i la ciutat de València com a escenari. Parla de la crisi d’un veterà professor en un món en què els valors de la Il·lustració han quedat ofegats per una modernitat feta de banalitat i exhibicionisme. Per la seva part, Rebel·lió de la sal, de Teresa Pascual, és un poemari construït entre el dolor i la desolació a base de silencis i paisatges interiors d’una notable bellesa simbòlica a partir fet concret: la mort de la mare de la poeta.

El jurat dels premis de la crítica catalana ha estat format Enric Balaguer, Àlex Broch, Bartomeu Fiol, Anna M. Gil, Joan Josep Isern, Lluïsa Julià i Xavier Pla. L'Associació d’Escriptors Llengua Catalana farà un acte de presentació de les dues premiades el dijous 14 de maig a les dos quarts de vuit del vespre a l'Ateneu Barcelonès.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA