VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 16/02/2009 - 21:19h

Steve Ballmer i José Montilla signen un acord per dur ordinadors tàctils a les aules

Ballmer diu que vol ajudar a millorar el sistema educatiu català

El govern de Catalunya i Microsoft col·laboraran en un projecte pilot per dotar d'ordinadors amb pantalla tàctil les aules d'un institut de Lleida i implantarà un nou projecte d'aula experimental, segons un acord signat avui pel president José Montilla i el director executiu de Microsot, Steve Ballmer. L'acord també inclou la traducció de materials de Microsoft al català i la col•laboració de Microsoft per fer continguts digitals per a les escoles.

A l'acte de signatura, que s'ha fet aquest vespre a la Generalitat, Steve Ballmer, s'ha alegrat de l'oportunitat d'aplicar 'les noves tecnologies en la millora de l'educació a Catalunya', ha assegurat que vol ajudar a millorar el sistema educatiu català. El successor de Bill Gates ha explicat que es tracta d'un projecte líder que més endavant es podrà exportar. Ballmer també ha avançat que se centraran en la relació entre alumne i docent i en la creació d'una xarxa que unirà alumnes, mestres i famílies.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que l'acord afecta dos pilars bàsics de la societat, l'educació i les noves tecnologies. Cal 'estrènyer el camí entre educació i tecnologia', ha conclòs. Per la seva banda el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que es tractava d'un 'dia important per a la nostra educació' i que l'acord era un canvi que ja succeeix als sistemes educatius de tot el món. Maragall ha explicat que s'ha de reaccionar amb rapidesa i posar-se d'acord 'en què vol dir ensenyar i aprendre' en el nou context. No fer-ho, per a Maragall, seria 'posar barreres a la capacitat dels joves i en la potència de les noves tecnologies'.

El Departament d'Educació i la indústria editorial promouran continguts educatius digitals en català que s'adequaran als temaris dels cursos escolars. Microsoft oferirà la seva tecnologia per la creació d'aquest material digital. Segons els responsables de l'acord, els continguts no estaran lligats a Microsoft i, per tant, seran compatibles amb qualsevol sistema operatiu. Tot i això, els ordinadors tàctils que s'inclouran a les aules duran el programari de Microsoft. Això marca un canvi de tendència en la política sobre noves tecnologies a les aules, on fins ara s'havia impulsat, sobretot, l'ús del programari de codi obert i del programari lliure.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA