VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 16/12/2008 - 18:00h

Adéu al Picarol: enterrament d'una mort anunciada

Vestits de negre a les 19'30h a la Plaça Pau Casals

El col.lectiu The Crypts Productionsconvoca tots els badalonins a les 19'30h a la Plaça Pau Casals i fer un recorregut per enterrar el cinema Picarol. La plataforma Facebook ha estat la idònia per trobar més de 500 adhesions amb l'objectiu d'escenificar la mort de les últimes sales de cinema que quedaven al centre de Badalona.

L'enterrament començarà a les 19h30 a la plaça que hi ha darrera de Ca l'Amigó, Plaça Pau Casals (actuals oficines de l'Hospital Municipal i antiga Escola Jungfrau)a Dalt La Vila per des d'aquí fer un recorregut, un enterrament, pels diferents cinemes començant pel Cinema Victòria (actual Bingo) i continuant pel Cinema Principal (actual Teatre Principal), Cinema Nou (actual H&M), Cinema Verbena i acabar a la Plaça de la Vila a la porta del Cinema Picarol. Allà s'enganxaran esqueles a les façanes dels cinemes i en senyal de dol s'ha d'anar vestits de negre, com si d'un enterrament es tractés.

The Crypts considera que un cop més als badalonins "no ens han deixat escollir, però aquest cop ens hauran de sentir". "Creiem que una ciutat com Badalona, la tercera en habitants de Catalunya i, no ho oblidem, la Capital de la Cultura Catalana al 2010, no es pot permetre tenir només poc més d'una desena de sales de cinema centralitzades a un centre comercial i deixar la resta de barris, ben bé la meitat, sense aquesta possibilitat, limitant així l'accés a la cultura".

A partir d'ara, els badalonins ja no podran anar al cine al centre. Ara només podran fer-ho o bé desplaçant-se fins a les noves sales ubicades al Màgic Badalona o bé fins a Barcelona. El col.lectiu vol deixar clar que no és una crítica als cinemes Blockbuster, oberts recentment al centre comercial, sinó que creu que ha d'haver-hi una oferta més àmplia per accedir al cinema, sobretot en un eix comercial com el del centre de la ciutat.

També consideren que a Badalona hi ha prou demanda perquè existeixi un cinema on la programació pogués combinar el cinema comercial amb un altre de més alternatiu, cinema d'autor, cinematografies d'altres països no habituals dels circuits convencionals, cinemes de gènere, etc.


 
+ Fotos dels Cinemes Picarol
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA