VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 10/12/2008 - 23:03h

Control de la flora invasora a Cala Pedrosa

L’Àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Palafrugell continua treballant en l’àmbit de medi natural per mantenir la biodiversitat i millorar l’ordenació paisatgística en els espais naturals.
Dins aquesta línia de treball, aquesta tardor s’ha iniciat la segona fase d’actuació de control de la flora invasora al camí d’accés de Cala Pedrosa (Tamariu), espai inclòs dins xarxa natura 2000 i a l’espai d’interès natural de muntanyes de Begur.

Enguany, el projecte es focalitza en dos àmbits d’intervenció. d’una banda, es pretén consolidar la revegetació amb espècies autòctones i eradicar definitivament les espècies invasores ja eliminades l’any 2007. D’altra banda, s’eliminaran dues espècies invasores dins la llera de la riera de la pedrosa, concretament s’actuarà en dos rodals de canya comuna arundo donax ubicats en el tram mig de la riera i en uns 100 m2 d’heura alemanya deilarea odorata al tram alt. precisament, s’ha escollit actuar en la canya, perquè està classificada per la Unió Mundial per a la Natura com una de les 100 espècies més perilloses i nocives del món, malgrat ser una espècie que identifiquem clarament en el nostre paisatge quotidià i d’introducció molt antiga. aquesta actuació té una durada de 6 mesos i compta amb el finançament de la direcció de medi natural de la generalitat de catalunya i del propi ajuntament.

 
Cala Pedrosa
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA