VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 19/09/2008 - 06:00h

El segon disc de Conxita surt al ‘Mercat’

La presentació oficial serà demà a la 20a edició del Mercat de Música Viva de Vic

Amb la prèvia del concert de prestrena al Poparb, Conxita es presenta a Vic amb un nou treball sota el braç: ‘Santa Rita, Santa Rita’. Per referir-se aquest disc d’insòlit disseny, el grup sabadellenc ha canviat l’etiqueta de ‘pop trist’, amb què definia el primer, per la de ‘pop fúnebre’. De nou, a més dels d’Helena Casas, les lletres recullen versos de poetes locals. El MMVV tindrà també la presència del hip-hop d’Atversaris.

Amb aquest segon treball, ‘Santa Rita, Santa Rita’, Conxita invoca la patrona dels impossibles per a demanar-li ‘una vida més lenta, plena de coses que durin’. Ho fan a través de 12 cançons de melodies més fosques, simples i despullades, i amb una instrumentació més electrònica que el primer disc -d’aquí el canvi d’etiqueta. La temàtica continua fent de la quotidianitat un poema aguditzant la recreació en els mals d’amor, els àngels absents, els dolors, les tristors i els mals de caps, però amb la protecció del nou cor de la primera cançó i d’altres remeis.

Tot plegat ho musiquen Pep Pastor al baix, Roger Pineda a la guitarra, Oriol Casas a la bateria, Marc Mercé al so i a la veu Helena Casas, cantant, compositora i ànima creativa del grup. Casas és també l’autora de les directes i senzilles lletres juntament amb els seus ‘poetes propers’: Janot Vila, Xavier Grimau i Núria Piferrer. També s’ha fet càrrec de la producció amb Marc Mercé i s’ha ocupat de l’original disseny del llibret del disc. Es tracta d’un format similar als àlbums de cromos amb enganxines d’estampes de la verge.

El disc l’edita la discogràfica Gaztelupeko Hotsak, i el distribueix a la seva pàgina web. També es pot trobar en els seus concerts, el primer dels quals serà dissabte a les 00:15 al Cinema de Vigatà.

Atversaris, també al Mercat de Música Viva

El mateix dia i gairebé tancant la nit –a les 02:00-, actuaran al Sucre el grup de Sabadell i Sants Atversaris. Amb el premi del millor grup revelació de la revista Enderrock a la butxaca, la formació de hip-hop està realitzat un gira en la qual s’hi compten cites com la del festival Grec amb Ars Trio i el Festival Cruïlles amb Keny Arkana. Actualment estan enllestint les cançons del segon disc, algunes de les qual les han avançat en el senzill ‘La vida son dos dies’. Atversaris farà sonar les noves cançons al MMVV i hi aportarà la seva lírica i sonoritat contundent.


 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA