VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 30/06/2008 - 02:31h

La selecció espanyola guanya l'Eurocopa quaranta-quatre anys després

La selecció espanyola de futbol es va proclamar campiona de l'Eurocopa després de guanyar un a zero la selecció alemanya. El gol l'ha fet Fernando Torres en una molt bona jugada al minut 33 de la primera part. Espanya va dominar amb claredat el partit, sense deixar pràcticament oportunitats als alemanys. A bona part del país, els seguidors d'Espanya han celebrat al carrer durant hores la victòria de la seva selecció, amb alguns incident aïllats.

En les grans ciutats les concentracions festives per la victòria de la selecció espanyola han anat acompanyades de caravanes de cotxes que feien sonar les botzines i han estat important en indrets com la Rambla de Barcelona o la Plaça d'Espanya. També a València s'ha concentrat molta gent a la Plaça de l'Ajuntament. En la majoria de les comarques, amb la lògica excepció de la Catalunya Nord, les celebracions han estat ben visibles fins ben entrada la nit.

A la selecció espanyola hi ha un bon grapat de jugadors del país, com ara els porters Palop i Reina, els defenses Albiol, Capdevila i Puyol, Cesc i Xavi al migcamp i el davanter Sergio García.

Aldarulls

Però en alguns casos les celebracions van degenerar en aldarulls. Els bombers de la Generalitat de Catalunya van fer més de vuitanta sortides per a apagar incendis de contenidors d'escombraries causats per seguidors de la selecció espanyola. A la plaça d'Espanya de Barcelona un grup de brètols va trencar els vidres d'un autobús i va causar desperfectes a altres vehicles. Al carrer de la reina Amàlia, hi va haver un detingut per desordres públics i a Mataró n'hi va haver cinc per llançar objectes davant de l'ajuntament.

(Les dues últimes fotografies, cedides pel setmanari Directa)

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA