VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 10/06/2008 - 06:00h

Steve Jobs presenta l'iPhone 3G que arribarà l'11 de juliol

L'empresa catalana Digital Legends va ser convidada pel cap d'Apple a presentar-hi un joc

El president d'Apple, Steve Jobs, va presentar ahir al vespre la segona generació d'iPhone a la conferència inaugural de la Worldwide Developers Conference de San Francisco: l'iPhone 3G (vegeu-ne un anunci en vídeo). Aquest iPhone, que arribarà a les botigues del nostre país l'11 de juliol, ofereix moltes novetats. La més destacada és que pot funcionar amb xarxes de telefonia mòbil 3G i per tant navegar a molta més velocitat que ara.

Si les xarxes 3G xuclen més energia, també és més potent la bateria del nou iPhone, més prim que no l'anterior. Segons Jobs el nou iPhone és dues vegades més ràpid, i la meitat més barat, que no el vell i funciona amb GPS. La versió de 8GB costarà 199 dòlars i la de 16GB, 299.

Actualització del programari per a l'iPhone

Steve Jobs no es va pas oblidar dels usuaris que tant han contribuït a popularitzar l'iPhone i va anunciar la versió 2.0 del programari, vàlida per a tots dos models, l'antic i el nou. L'actualització, que sortirà a principi del mes que ve, serà gratuïta, encara que els usuaris de l'iPod Touch hauran de pagar 9,99 dòlars. Entre les millores de programari hi ha, per exemple, la compatibilitat amb Microsoft Exchange, un sistema de cerca de contactes, i la visualització dels arxius vinculats al correu electrònic. També hi haurà noves aplicacions per a comprar o vendre al portal eBay.com o per a escriure i publicar fotografies en un bloc; també hi ha videojocs amb molt bona qualitat d'imatge.

Mobile Me

Apple llança, a sobre, un nou servei, MobileMe, pensat per a tenir el telèfon permanentment sincronitzat amb els programes de l'ordinador de casa i del de la feina, com l'iMail, l'iCal, la llibreta de contactes (o l'Outlook, per als usuaris de Windows). El servei també ofereix 20GB de disc a internet, però costa 99 dòlars l'any. Les previsions són que substitueixi l'actual servei .Mac d'Apple i que l'escriptori de l'ordinador personal sigui accessible amb iPhone des de qualsevol lloc.

Finalment Steve Jobs va anunciar que ja treballaven en la nova versió del sistema operatiu Mac OSX, que s'anomenarà Snow Leopard.

Apple marca línia

La companyia californiana Apple va marcar línia a mitjan dècada dels anys 1980 amb els primers ordinadors personals Macintosh; al final de la dècada del 1990, amb els iMac de colors; a partir del 2000, amb l'iPod, i des del 29 de juny de 2007, amb l'iPhone. En un any Apple ha venut cinc milions d'unitats d'aquest telèfon singular que, oficialment, únicament es distribueix a mitja dotzena de països. Però n'ha tingut prou per a deixar enrere la competència i imposar algunes característiques, com la pantalla tàctil, en l'agenda dels grans fabricants.

Enric Borràs Abelló

 
Sorpresa catalana
Un dels pocs videojocs per a l'iPhone que s'han presentat a la conferència es diu 'Krull' i és obra de Digital Legends Entertainment, un estudi de videojocs amb seu a Barcelona. Es tracta d'un joc de fantasia medieval en tres dimensions que s'ha adaptat per al telèfon d'Apple en tan sols quatre dies i que sortirà el setembre. Xavier Carrillo Costa, un dels treballadors de Digital Legends Entertainment el va presentar a la conferència, convidat per Steve Jobs.
+ Més noticies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.
+ Webs relacionades a Nosaltres.cat: Apple.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA