VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 09/06/2008 - 13:01h

Air Berlin denunciarà l'ex-diputat al congrés espanyol Joan Puig per equiparar-la amb el nazisme

La companyia continua sense disculpar-se pels seus comentaris contra el català

Air Berlin denunciarà l'ex-diputat al congrés espanyol Joan Puig perquè va difondre en un apunt del seu bloc el logo modificat de la companyia en què hi apareixia l'esvàstica nazi. Força blocaires del país també van difondre'l, però Air Berlin només es querellarà contra ell perquè creu que va ser el primer en fer-ho i la resta el van imitar. Puig diu: 'És demostrable que no vaig ser el primer, però tampoc no em preocupa. No he dit res de l'altre món.'

La imatge es va difondre per internet just després que es conegués l'article (pdf) que el conseller delegat, Joachim Hunold, va publicar a la revista de l'empresa, en què menysté la llengua catalana.

La companyia reconeix que és difícil de perseguir tots els blocaires que la van reproduir, però diu que té proves per demostrar que Puig va ser el primer en publicar-la. 'Associar Air Berlin amb la creu nazi és un atac important a la companyia', explica la responsable de premsa, Ana Baschwitz.

'La xarxa en va plena', reconeix Joan Puig, que explica que va rebre un correu demanant que difongués el logo amb l'ànim de fer un 'Google bombing' perquè sortís a les primeres posicions del cercador. 'Només m'he queixat de les actituds d'aquesta companyia. Els exigeixo que rectifiquin, que el president dimiteixi i aquí s'acaba el problema', explica.

Rebateja la companyia com a 'Air Goebbels' i critica que alguns mitjans han començat una campanya per desprestigiar-lo, i que rep trucades i correus amenaçadors.

Malgrat les reaccions contràries, la companyia ni se n'ha desdit ni disculpat. Baschwitz reconeix

Per això el portal Criteri ha llançat una campanya per a declarar-li el boicot, si l'alt directiu no rectifica, amb aquesta carta. Critica la forma i el to de les opinions que Hunold expressa en aquest article, li demana que faci arribar alguna declaració o comunicació en el sentit que Air Berlin respectarà la realitat lingüística catalana, i acaba amb un avís: 'Altrament, em veuria impel·lit a recomanar a totes les meves coneixences i a tot el meu entorn ciutadà que prescindís, d'ara endavant, dels serveis d'Air Berlin i escollís una altra companyia per a volar.'

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA