VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 27/05/2008 - 09:00h

El Síndic de Greuges demana que s'aturin les obres de construcció de la línia MAT

És obligatori fer un estudi d'impacte ambiental als espais dins el PEIN o la Xarxa Natura 2000

Rafael Ribó, el Síndic de Greuges, ha demanat al Departament de Medi Ambient que comprovi si han començat les obres de la línia d'alta tensió entre Setmenat i Bescanó, i que, si és així, les faci aturar immediatament i exigeixi a l'empresa reparar el tram afectat. El Síndic justifica la seva posició pel fet que totes les zones i espais inclosos al Pla d'Espais d'Interés Natural (PEIN) o a la Xarxa Natura 2000 cal que passin un estudi d'impacte ambiental abans d'iniciar qualsevol tipus d'obres.

El Síndic ha sol·licitat als ajuntaments afectats pel tram, concretament als de Sant Quirze Safaja, Sant Sadurní d'Osormort, Vilanova de Sau, Sant Hilari Sacalm i Osor, que facin públic si als seus termes municipals s'han iniciat les obres i que, en cas de ser així, facin els tràmits pertinents per exigir responsabilitats. També ha fet aquesta petició a la Diputació de Barcelona d'acord amb les competències que exerceix en relació amb diversos espais naturals afectats pel pas de la línia.

Pel març, el Síndic ja va enviar una resolució sobre la MAT al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, per la seva posició d'òrgan competent en energia. Encara s'espera la resposta d'aquesta resolució, que demanava que es creés una pàgina web on l'Administració publiqués tota la informació de què disposava sobre aquest tema.

 
Foto: Xavier Sanfeliu
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA