VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 11/04/2008 - 14:00h

Sabadell per la República celebra l’aniversari de la proclama de la II República

Al sopar republicà assistirà l’expresa política Maria Salvo, fundadora de l’associació Dones del 36

L’associació per la recuperació de la memòria històrica republicana Sabadell per la República organitza, un any més, el tradicional sopar republicà a la nostra ciutat en motiu del 77è aniversari de la proclama de la Segona República espanyola. A partir de les 9 del vespre l’Espai Polivalent del Nord acollirà el sopar, que comptarà amb les intervencions de l’historiador Xavier Domènech i l’expresa política sabadellenca Maria Salvo.

Maria Salvo va néixer a Sabadell el 1920, amb la caiguda de Catalunya en mans del bàndol franquista va refugiar-se a França, on va residir fins la seva repatriació forçosa a finals de l’any 1939. Des d’Albacete va intentar reorganitzar clandestinament el PSUC, motiu pel qual va ser detinguda el 1941 i condemnada a 30 anys de presó. Durant setze anys va passar per diverses presons espanyoles i el 1957 va quedar en llibertat condicional amb la prohibició de tornar a Barcelona. Salvo va ser presidenta de l’Associació Catalana d’expresos polítics i fundadora de l’associació Les Dones del 36. Durant els últims anys ha rebut diversos reconeixements a la seva tasca política.

A banda del sopar d’aquest vespre, l’associació Sabadell per la República reivindicarà diumenge a les 7 de la tarda el canvi del nom del carrer Alfons XIII per carrer de la República. També participarà, a Barcelona, de la concentració "Ara més que mai per la Tercera República" que convoca l’Entesa de Catalunya per la República i dels actes que tindran el mateix 14 d’abril a la tarda “a la Plaça de la República, encara coneguda com Plaça Sant Jaume”.

 
Imatge d'arxiu.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA