VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 10/04/2008 - 12:43h

El govern francès condecora a Alejo Vidal-Quadras...

... un dels qui va més simbolitzar actuacions encontra de la riquesa de les diferències, principalment respecte a la catalanitat

Fa uns anys, una delegació de la Federació va visitar el parlament europeu,i alguns membres van tenir un incident amb Alejo Vidal-Quadras.
Aquí podeu llegir la noticia, si no recordeu els fets.
Doncs bé, el passat dimarts, aquest membre del PP, i vicepresident del Parlament Europeu, des de l'any 1999, va rebre la condecoració de la Legió d'Honor del Govern francès a Brussel·les, en reconeixement a la seva tasca en favor de la Unió Europea...>>

...
En seu treball com a parlamentari europeu, Vidal-Quadras s'ha centrat en l'energia, la lluita antiterrorista i la comunicació amb els ciutadans.
La pressió de Vidal-Quadras va contribuir decisivament perquè no s'aprovés, a les institucions europees, traduir a les llengües cooficials, com el català, els discursos i documents i no es pugui expressar amb normalitat i oficialment en aquestes llengües en el ple de l'Europarlament, com demanava el Govern espanyol.

Com veieu una condecoració que poc sorprendrà venint d'un estat centralista, jacobí i uniformant, i dirigida a un activista de la negació a salvaguardar i mantenir vives com a riqueses les diferències, i certs drets humans a començar pels culturals i lingüístics.
Havia qualificat el president de la federació d'entitats nord-catalanes de la delegació de "desgraciats":
"Però què s'empatolla? Vostè sap què és un genocidi? Desgraciat!". Aquest només li havia explicat que l'executiu francès està fent un "genocidi cultural" per negar-se a reconèixer el català a Catalunya-nord.

 
Un moment de l'incident a Brussel·les
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA