VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 28/02/2008 - 14:00h

Absolen el jove menorquí i la seva mare jutjats per parlar català

La policia els havia denunciat per 'desobediència a l'autoritat'

El jutjat número tres de Maó ha absolt el jove Eduard Coll i la seva mare Maria J. Castán d'una falta de 'desobediència a l'autoritat' a causa de la denúncia que els va interposar un grup d'agents de la policia espanyola a Maó. El jutge només ha valorat l'actitud que va tenir amb els agents, sense fer cap referència a que s'expressés o no en català. Una seixantena de persones els han mostrat el seu suport manifestant-se davant els jutjats.

Fa uns quants dies Coll va adreçar-se en català a una patrulla policial de carrer i assegura que el van respondre barroerament, negant-se a dir-li el seu número de placa. Fou per això que, acompanyat de la seva mare, es va apropar a la comissaria de Maó, on es va repetir la situació, l'1 de febrer.

Els cinc funcionaris presents van negar-se a atendre'l en català i va demanar que vingués el cap dels agents, que se li dirigí en èuscar, amb l'argument que també era 'una llengua oficial'. El mateix vespre, a Coll i la seva mare els va arribar la citació judicial. La policia afirma en la denúncia que Coll va proferir 'numerosas frases en catalán' de manera 'acalorada', 'chulesca' i 'agresiva'.

Amics i companys seus s'han concentrat a les deu del matí davant el jutjat amb el lema 'Xerrar la nostra llengua no és delicte', amb el suport de Cas Vesins de Ferreries, el PSM i les JEN, ERC, la CAL i l'Obra Cultural Balear.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA