VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 01/02/2008 - 13:08h

Microsoft prova de comprar Yahoo

Fa una oferta de 30.000 milions d'euros

La companyia de Bill Gates, Microsoft, ha anunciat una oferta per a comprar Yahoo, l'empresa del segon cercador més important de la xarxa. L'oferta és de 44.600 milions de dòlars (30.000 milions d'euros). Segons Steve Ballmer, director executiu de Microsoft, aquesta compra milloraria la posició de Microsoft al mercat de serveis d'internet. De moment, no hi ha hagut cap resposta de Yahoo, que dimecres va comunicar que aquest mes de febrer despatxaria mil treballadors.

L'oferta de Microsoft és important: ofereix 31 dòlar per acció, un 62% més que no la cotització de Yahoo al Nasdaq d'ahir. Microsoft espera superar els controls de les entitats que regulen el mercat i completar la compra de Yahoo durant la segona meitat d'enguany. Segons Roy Ozzie, cap d'Arquitectura de Programari de Microsoft, Yahoo ha tingut un paper d'empresa pionera a internet i la combinació d'aquesta empresa amb Microsoft obriria noves possibilitats de negoci.

Plegats contra Google

De fet, el punt de mira de Microsoft és la publicitat en línia, un dels camps de recerca i experimentació de Yahoo. Segons Microsoft el mercat de la publicitat en línia creix molt ràpidament i, si el 2007 va moure uns 40.000 milions de dòlars, les previsions són, amb vista al 2010, que en mogui uns 80.000 milions. Però actualment és Google qui domina aquest mercat: ahir mateix va comunicar que el quart trimestre de 2007 havia fet 4.830 mil milions de dòlars de beneficis, un 51% més que no el quart trimestre del 2006. Doncs bé, amb la compra de Yahoo Microsoft vol augmentar les possibilitats de competir amb Google.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA