VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 21/01/2008 - 12:37h

L'EEE PC, el portàtil de butxaca d'ASUS, arriba a Catalunya Nord

L'operadora SFR ven l'EEE PC per 199 euros amb un contracte de permanència i per 299 sense contracte

El nom de l'ASUS EEE PC ja fa temps que sona entre els mitjans de comunicació internacionals especialitzats en tecnologia perquè ha revolucionat la manera d'entendre els ordinadors portàtils. És un ordinador tan petit que gairebé és de butxaca i té un preu realment baix. Ara, per fi, ja ha arribat al país, a Catalunya Nord, perquè l'operadora francesa de telefonia mòbil SFR el ven per 199 euros amb un contracte de permanència o per 299 sense contracte.

Una de les característiques més destacades de l'EEE PC és que és realment petit i lleuger, pesa menys d'un quilo i pot cabre-hi a les butxaques grans d'algunes jaquetes. L'ordinador disposa d'una pantalla de set polzades, un processador Intel 910 i, depenent del model, d'entre mig i un gigabyte de memòria RAM. A més a més el disc dur no és dels convencionals, és petit, d'entre quatre i vuit gigabytes, però es tracta d'una memòria flaix: és més resistent als cops, més ràpid, més lleuger i gasta menys energia que un disc dur convencional.

Internet des de qualsevol lloc

No és un ordinador pensat per substituir l'ordinador principal d'una llar, sinó que s'ha ideat com un portàtil de veritat, pensat per dur-lo a tot arreu i connectar-se a internet via wi-fi o a la xarxa de telefonia mòbil. Per això disposa d'un sistema operatiu Linux fet a mida que consumeix pocs recursos i inclou el navegador Firefox, un processador de textos, un programa editor d'imatges, un client de correu electrònic, reproductors de música i pel·lícules...

De fet, SFR ofereix un contracte amb tarifa plana per tal de connectar l'ordinador a internet des de qualsevol lloc a través de la xarxa de telefonia mòbil. Aquesta és la manera doncs, de respondre al contracte en exclusiva que l'operadora Orange ha firmat amb Apple per tal de distribuir l'iPhone a França. SFR ofereix un aparell pensat per a internet, més còmode per navegar i escriure que no l'iPhone i per la meitat de preu.

La febre de l'EEE PC

El portàtil de butxaca d'ASUS ha causat molt d'impacte entre els internautes de tot el món i n'hi ha força que, si no el poden comprar al seu país, ho fan per internet. De fet, la febre de l'ASUS EEE PC ha fet que s'obrin blocs i pàgines de notícies dedicats exclusivament a l'ordinador en diversos idiomes com l'anglès, l'alemany, l'espanyol i el francès, entre més. Fins i tot podeu trobar blocs com ASUS EEE Hacks, dedicat exclusivament a explicar com modificar l'ordinador i introduir-hi noves característiques.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA