VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 14/12/2007 - 17:04h

El Senat espanyol aprova una moció a favor del .ct en una votació molt confosa

La proposta de CiU s'aprova amb els vots del PNB i del PP, que diu que es va equivocar · El PSOE i el PP avisen que la tombaran al Congrés

El ple del Senat ha aprovat una moció de CiU, amb el suport del PP i del PNB, segons la qual el govern espanyol estaria obligat a proposar que Catalunya tingui el domini territorial de primer nivell a internet, el .ct. Els senadors del PSOE, el PSC, ERC i ICV hi han votat en contra. La proposta s'ha inclòs com una esmena a la Llei d'Impuls de la Societat de la Informació. Ara, la votació ha estat molt confosa: el PP diu que es va equivocar, juntament amb el PSOE, ja ha avisat que tombaria la moció quan el text torni al Congrés perquè sigui ratificat.

La confusió sorgeix després de l'aprovació de l'esmena en el tràmit en comissió. Quan el text s'eleva al ple, el PSOE proposa d'eliminar l'esmena, fent servir una fórmula com: 'Proposem de tornar al text que hi havia abans de la inclusió de l'esmena'. Per tant, qui volgués oposar-se al domini .ct havia de votar 'sí' i qui volgués que la moció prosperés havia de votar 'no'. El resultat fou que el PP va votar no, és a dir, en contra de tornar al text anterior i, per tant, a favor de mantenir l'esmena. Els diputats de l'Entesa (PSC, ERC i ICV), en canvi, van votar que sí.

La ponent del PSOE, Lourdes Muñoz, ha explicat, en declaracions a VilaWeb, la posició del seu partit; ha dit que el .ct aniria en contra del .cat, que encara és en procés d'implantació, i que afegir un nou domini seria perjudicial. Muñoz pensa que quan la llei torni al Congrés aquesta esmena s'eliminarà i creu que el PP hi ha votat a favor al Senat per provar de rebentar-la, perquè no els satisfà. La diputada conclou que potser més endavant el PSOE es podria plantejar la possibilitat d'aprovar-lo.

L'aprovació d'una esmena d'aquestes característiques no és una condició suficient per l'aprovació del .ct, però és un requisit imprescindible. L'aprovació del .ct tindria moltes implicacions, perquè, d'entrada, els dominis de dues lletres són reservats als estats. Així, per exemple, l'aprovació del .ct tindria conseqüències de tipus estadístic com ara que a l'ONU la documentació de Catalunya estaria separada de la d'Espanya.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA