VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 12/10/2007 - 09:41h

Presentació de Catalunya Acció a Sant Boi

Aquest dimarts, 9 d'octubre, a les 20h a Cal Ninyo, es va presentar a Sant Boi Catalunya Acció. Aquesta entitat estava representada per Raúl Font, Josep Castany, director general, i Santiago Espot, president executiu. Els ponents van explicar les finalitats de l'associació, i van exposar un treball sobre l'espoli fiscal a Catalunya. L'acte va comptar amb més d'una vintena d'assistents, entre els quals es comptaven diferents forces polítiques

Aquest dimarts, 9 d'octubre a les 20h a Cal Ninyo, es va presentar l'associació Catalunya Acció. Els ponents eren el santboià Raul Font, el director general Josep Castany i el president executiu Santiago Espot. Va encetar l'acte en Raul Font exposant les finalitats sobiranistes de l'entitat, que es defineix com a projecte polític per assolir la independència de Catalunya seguint un pla que té com a fita l'any 2014. Després en Josep Castany va fer una exposició sobre l'espoli fiscal de l'estat espanyol a Catalunya, esmentant les fonts oficials de les seves dades. A part de l'import tan alt, sobre el 10% del PIB, com si fos un delme, va destacar l'absència de dades recents perquè s'han deixat de publicar els estudis corresponents a partir de l'any 2004, quan va començar el nou procés estatutari.
Després va fer el seu parlament Santiago Espot, que ja havia visitat Sant Boi anteriorment amb motiu de les Seleccions Catalanes. En el seu discurs va referir-se a la necessitat d'aconseguir la independència de Catalunya per a poder sobreviure en el món actual. Per això va destacar el fracàs del Nou Estatut, cosa que comporta el de la classe política actual. Doncs, cal retornar el sentit ètic i moral a la política, i citant el candidat nord-americà Barak Obama, calia rellegir els documents fundacionals d'un país i la seva gent per no perdre el nord. Durant el torn obert de preguntes, es va reiterar la necessitat de rellegir la nostra història i els documents fundacionals per saber què han de fer els catalans.

 
Acte de Catalunya Acció a Sant Boi
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA