VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 21/05/2007 - 12:58h

Interior es nega a donar informació sobre l'ús de punxons per part dels mossos d'esquadra

Segons Saura, són reglamentaris, però el col·lectiu okupa acusa els mossos d'emprar-los com a arma repressora

El departament d'Interior no autoritza l'oficina del portaveu dels mossos d'esquadra a donar informació sobre l'ús de punxons com els que alguns agents van fer servir dissabte a la manifestació del col·lectiu okupa a Barcelona. Arran de la controvèrsia sobre l'ús d'aquesta arma, VilaWeb ha preguntat sobre en quins casos n'és permés l'ús i des de quan l'utilitza aquest cos policíac, però l'oficina tan sols remet al decret sobre el reglament d'armes espanyol.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va justificar ahir que els mossos fessin servir aquests elements i va insistir que era una arma reglamentària. No pensen el mateix els manifestants que van assistir a la manifestació. Membres de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona van acusar la policia d'emprar-los com a arma repressora i no pas com a arma defensora, i d'abús de poder.

La policia de Los Angeles fou la primera en utilitzar aquests punxons, coneguts com a 'kubutan', durant els anys setanta.

D'altra banda, els mossos han informat aquest migdia de la detenció, a l'Hospitalet de Llobregat, de la persona que va donar un cop de puny a un dels agents després de la manifestació de dissabte. Al cap de poca estona, però, la policia ha dit que no podia confirmar aquesta detenció i l'oficina de premsa ha retirat la nota informativa. A la web d'Indymedia Barcelona podeu llegir la primera nota que han emès els mossos.

 
+ Wikipedia: Informació sobre el 'kobutan'.
+ Vídeo sobre com s'utilitza, relacionat amb les arts marcials.
+ Dossier sobre els fonaments, la legislació i l'ús (pdf) del kobutan.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA