VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 05/05/2007 - 17:00h

Més de 30.000 persones desfilen per la llengua i la cultura a Mallorca

Jaume Mateu, president de l'OCB, reclama que tots els mitjans audiovisuals que emeten en català es puguin rebre des de qualsevol punt del domini lingüístic

Més de tenta mil persones van participar ahir a la desfilada 'Tot Mallorca per la Llengua' i van omplir la plaça Major fins al punt que no s'hi cabia. Els actes, per commemorar la Diada per la Llengua i l'Autogovern i organitzats per l'Obra Cultural Balear (OCB), també incloïen un mosaic humà amb el lema 'El futur és nostre' (foto) i la ballada més gran de la història de Mallorca en un acte per reivindicar la cultura d'arrel tradicional.

A la plaça, quatre joves, en representació del futur de Mallorca, van llegir un manifest en què reclamaven que els responsables polítics es comportessin de manera honesta, que es millorés la qualitat de la vida cultural de l'illa i el sistema educatiu, que es donés el paper de preeminència que li corresponia a la llengua catalana, que es traspassessin les competències imprescindibles per garantir l'autogovern de Mallorca i que les institucions protegissin, impulsessin i respectessin el català. D'una altra banda el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, va fer un parlament en què agraïa la col·laboració de tothom als actes de la Diadai i va recordar que mentre els celebraven milers de persones es manifestaven al País Valencià per commemorar tres-cents anys de dignitat i reclamar, com els mallorquins presents a la diada, que tots els mitjans audiovisuals que emeten en català es puguin rebre des de qualsevol punt del domini lingüístic.

La festa finalitzà amb les actuacions musicals d'Anegats i Els Pets. Amb aquesta Diada es van tancar els actes del Correllengua i la campanya Sus Mallorca, que ha passat per una cinquantena de pobles de Mallorca per fer-los arribar un missatge a favor de la llengua, la cultura i l'autogovern.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA