VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 26/03/2007 - 12:37h

El ministeri d'Indústria es desentén del compromís de Montilla amb ACPV i no evitarà el tancament de TV3 al País Valencià

El govern valencià vol aturar demà les emissions · Augmenten les protestes d'entitats i personalitats contra la decisió · L'Ajuntament d'Elx reclama la legalització de les emissions

El ministeri d'Indústria espanyol no farà res per evitar que el govern valencià tanqui aquesta mateixa setmana les emissions de TV3 al País Valencià. Una portaveu de la secretaria d'estat de telecomunicacions ha dit a VilaWeb que l'executiu espanyol no té competències per a intervenir-hi perquè és una qüestió legal que ha de resoldre el govern valencià. En aquest sentit, la mateixa portaveu ha dit que els acords verbals assolits per José Montilla quan era ministre d'Indústria amb Acció Cultural ara no tenen pas validesa.

El ministeri s'afaga als arguments del govern valencià, segons el qual TV3 emet de manera il·legal, i assegura que en casos d'espai radioelèctric local la potestat sancionadora de les comunitats autònomes és superior a la del govern espanyol. El ministeri també ha tret validesa als informes jurídics d'Acció Cultural que diuen que la norma del govern valencià envaeix competències estatals.

A més, segons el govern espanyol no es pot parlar d'atemptat a la llibertat d'informació i d'expressió perquè el tancament de TV3 és una decisió que s'emmarca dins la legalitat.

Més veus contra el tancament

Demà a les nou del matí és la data fixada per la Generalitat Valenciana per tancar les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV es va negar a signar la notificació, i això pot endarrerir la clausura. Mentretsant, continuen les mostres d'indignació de la societat civil.

La Plataforma per la Llengua s'ha dirigit avui als governs català i espanyol perquè evitin el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. La Plataforma ha demanat al govern català que pressioni el ministeri d'Indústria perquè Joan Clos compleixi els compromisos adquirits pel seu antecessor, José Montilla, amb Acció Cultural, l'entitat que gestiona els repetidors.

A més de la Plataforma per la Llengua, nombroses entitats de tot el país han protestat contra aquesta mesura. Les últimes hores també ho han fet l'Institut d'Estudis Eivissencs (pdf), l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria (pdf) i Els Verds del País Valencià, que ha denunciat les agressions comeses tant pels governs del PP com pels governs socialistes.

Compromís pel País Valencià, mitjançant la candidata Glòria Marcos, ha anunciat que signaria un acord de reciprocitat entre TV3, Canal 9 i IB3 si hi ha un canvi de govern al Consell.

Des de la notificació del govern valencià del tancament de les emissions de TV3, hi ha hagut comunicats de la Unió de Periodistes Valencians, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, de Compromís pel País Valencià, d'ERC, d'Escola Valenciana, i de l'Escola Gavina.

També l'Ajuntament d'Elx ha exigit que es legalitzin les emissions de la CCRTV al País Valencià i ha manifestat el seu desacord amb la posició del govern valencià. El ple de l'Ajuntament ha aprovat una moció al respecte, amb els vots del PSPV-PSOE i l'Entesa

 
+ Recurs d'Acció Cultural del País Valencià.
+ Campanya per internet per demanar que s'aturi el tancament de TV3 al País Valencià.
+ VilaWeb TV: Lluís Llach s'adreça als espectadors de TV3 al País Valencià a l'inici del seu últim concert.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA