VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 22/06/2006 - 10:34h

Tres històrics socialistes garriguencs es donen de baixa del partit per la no continuïtat de Maragall

'Indignats perquè no s'ha permès que Pasqual Maragall torni a ser el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, hem acordat abandonar aquest partit. Núria Albó, Mercè Hernàndes i Francesc Viñas', assegura en un correu electrònic l'exregidor del PSC a la Garriga Francesc Viñas.
Els tres militants del PSC, molt fidels a Maragall, havien ocupat càrrecs importants a la Garriga però ja no estan en la primera fila del socialisme local. Núria Albó, militant des de 1980, va ser alcaldessa durant 8 anys (1979-1987) i regidora durant 20 (1979-2001) a més de Diputada provincial (1987-1991) pel PSC, mentre que Hernàndes i Viñas van ser regidors de l'equip de govern en els 8 anys que el PSC va governar en solitari a la Garriga. Viñas i Albó van abandonar el consistori el 2001 per deixar pas a Neus Bulbena, cap de llista i primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Garriga.
El primer secretari del PSC a la Garriga, Joan Rodríguez, que també és responsable tècnic de la Direcció General d'Anàlisi i Perspectiva de la Generalitat, assegura en nom de l'Agrupació local del PSC que 'rebutgem l'afirmació dels tres afiliats' perquè 'el president Maragall ha deixat clar que l'anunci de no tornar-se a presentar com a candidat és una decisió personal'. Tot i això, manifesten respecte per la decisió dels tres afiliats, que creuen que 'obeeix a raons d'ordre personal (comparteixen un fort lligam afectiu envers la figura de Pasqual Maragall) que no pas d'ordre polític'.
Rodríguez també considera que 'la seva reacció és una forma d'expressar una decepció per la decisió del President i no un acte de desafecció envers el projecte dels socialistes, al qual continuaran donant suport des d'un altre nivell de compromís'.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA