Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Ja es pot veure el tràiler de ‘Harry Potter i la cambra secreta’

Símbol de la defensa de la llengua catalana

El segon film més vist de tots els temps

Harry Potter i la solidaritat



+ harry potter
divendres, 25 d'octubre de 2002
El film ‘Harry Potter i la cambra secreta’ no es podrà veure en català fins el 29 de novembre, però els més impacients poden satisfer almenys una mica la curiositat: a la pàgina oficial de Harry Potter ja hi ha el tràiler de la segona remesa de les aventures del jove aprenent de mag.

Ara, la llarga espera fins a l'estrena a la tardor pot valer la pena, o això es dedueix de les paraules del director del film, Chris Columbus, que ha dit que en aquesta segona remesa encara hi haurà més acció, més aventures i més humor que no a la primera, ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, que va ser un gran èxit. De fet, va ser el film més vist l'any 2001 i va aconseguir gairebé mil milions d'euros d'entrades. Tot indica, doncs, que ‘Harry Potter i la cambra dels secrets’ tornarà a batre rècords.

Els protagonistes del primer episodi tornen a sortir en aquest, però també hi haurà figures noves, algunes de ben remarcables. Jason Isaacs hi farà de malvat Lucius Malfoy i Christian Coulson, de Tom Riddle. Però la figura més estel·lar és sens dubte la de l'actor i director Keneth Branagh, conegut i valorat sobretot per la producció d'obres de William Shakespeare. En aquest cas, Branagh canvia de registre i hi fa de Gilderoy Lockart, el nou professor de defensa contra les arts obscures.

D'una altra banda, l'escriptora escocesa J. K Rowling, autora de Harry Potter, treballa en la cinquena novel·la de la sèrie. L'editorial Bloomsbory no s'ha compromès amb cap data de publicació, però sembla que hi ha interès perquè aparegui a l'estiu. El nou llibre es titularà ‘Harry Potter i l'orde del Fènix’. Recordem que la previsió inicial de Rowling era d'escriure set novel·les sobre les aventures del jove aspirant a bruixot. Les que ja han sortir a la venda són, per aquest ordre, ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, ‘Harry Potter i la cambra secreta’, ‘Harry Potter i el pres d'Azakaban’ i ‘Harry Potter i el calze de foc’. Totes autèntics èxits de venda.
  • ! Actualització el 30/10/2002 a les 19:24

Símbol de la defensa de la llengua catalana


+ Harry Potter fou motiu de pol.lèmica al nostre país.
Al nostre país l'estrena del film ‘Harry Potter i la pedra filosofal’ va arribar envoltada de polèmica, perquè la distribuïdora AOL-Time Warner es va negar a doblar-lo al català. La decisió de la companyia americana va moure incomptables protestes: els mitjans de comunicació se'n van fer ressò, partits polítics, sindicats i editors van denunciar el menyspreu de la llengua catalana, i diaris digitals com Osona.com o Vilaweb canalitzaren la mobilització de molts ciutadans anònims que inundaren la Warner d'emails exigint una rectificació urgent. Joves i no tan joves es van fer sentir de moltes i diverses maneres. Vista l'allau de protestes, els responsables de la Warner es van sentir obligats a demanar disculpes, van lamentar el malestar causat i es van comprometre a doblar al català la pròxima remesa de Harry Potter. Fou un èxit rotund de la nostra societat civil.

El segon film més vist de tots els temps


+ Harry Potter ha esdevingut tot un èxit de públic
El film ‘Harry Potter i la pedra filosofal’ va ser un èxit rotund. I no pas únicament per haver estat el més vist de l'any 2001, sinó sobretot perquè va acabar essent el segon més vist de tots els temps. No fa, doncs, gens estrany que la recaptació total s'hagi acostat al milió d'euros. Vistes aquestes xifres, no hi ha dubte que ‘Harry Potter i la cambra dels secrets’ té al davant un sostre ben difícil de superar. Aconseguirà de batre un rècord tan espectacular?

Harry Potter i la solidaritat


+ Harry Potter aposta també per la solidaritat
‘El Quidditch de totes les èpoques’ i ‘Animals fantàstics i on trobar-ne’. Són dos llibres que apareixen a les aventures de Harry Potter. Al primer, s'hi descriuen els orígens i la història del Quidditch, un esport practicat per mags que es juga amb escombres voladores. Al segon, s'hi descriuen setanta-cinc espècies d'animals màgics. Són els llibres de capçalera del jove aprenent de mag. L'un i l'altre s'han publicat no fa gaire, amb unes tapes mig gastades i amb anotacions de Harry Potter mateix. Els beneficis obtinguts d'aquestes dues edicions aniran a parar a l’ONG Comic Relief, que ajuda els pobres del Regne Unit i de l'Àfrica i que lluita contra la injustícia social.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • J. K. Rowing les va passar magres al principi. El seu primer llibre, ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, el va haver de mecanografiar dues vegades perquè no tenia prou diners per a fer-ne fotocòpies. Avui, en canvi, Rowling és una de les dones més ben pagades d'Anglaterra.
  • Associacions de pares nord-americanes s'han manifestat contraris als llibres de Harry Potter adduint que fomenten la bruixeria i l'ocultisme. Ara, les temptatives fetes perquè els llibres fossin censurats no han reeixit.
  • J. K. Rowling va escriure una bona part de ‘Harry Potter i la pedra filosofal’ a la cafeteria Nicolson's d'Edimburg, perquè, a casa seva, hi feia massa fred.
  • La saga Harry Potter constarà de set llibres. L'autora n'escriu ara el cinquè, ‘Harry Potter i l'orde del Fènix’. Però corre la brama que l'última paraula del darrer llibre serà ‘cicatriu’. I és que Harry Potter té al front una cicatriu en forma de llampec.
  • ‘Harry Potter i el calze de foc’ no va tenir un naixement fàcil. Quan ja n'havia escrit la meitat, J. K. Rowling va veure que no n'estava gens convençuda, i va haver de refer-ne una bona part per arribar al desenllaç que tenia pensat.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Mesura el teu grau de ‘pottermania’. Ets un autèntic ‘pottermaníac’? Comprova-ho tu mateix fent una breu caracterització dels personatges següents: Xo Xang, Els Dursley, Ron, Hermione, Hàgrid, Lord Voldemort i Malfoy. Si tens cap dubte, consulta aquesta pàgina, on trobaràs tota la informació sobre Harry Potter.
Les aventures de Harry Potter han fet créixer el teu interès per la lectura? Llegeixes més ara? Esmenta tres llibres que hagis llegit fa poc. T'han agradat més que no pas els de Harry Potter?
Respon aquestes qüestions. Si necessites ajuda, en pots trobar en aquesta pàgina d'amics de Harry Potter. Amb una mica de paciència i d'intuïció, segur que te'n sortiràs. - Albus Dumbledore és el director de l'escola de màgia Hogwarts. Però, saps què vol dir Albus en llatí? - A les novel·les de Harry Potter, hi apareix un centaure que es diu Firenze. Saps el nom català de la ciutat italiana Firenze? - Xo Xang és la noia de qui s'enamora Harry Potter. Saps què significa Xo en japonès? - Argus Filch és un altre dels personatges que apareixen als llibres de Harry Potter.Què vol dir Filch en anglès?
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua