Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Les seleccions favorites a Sud-àfrica

Les estrelles del mundial

El palmarès del campionat

On s'han jugat les Copes del Món


dijous, 10 de juny de 2010
Cada quatre anys la Copa del Món de seleccions de futbol atreu l'atenció dels afeccionats del nostre planeta. De les seleccions que hi participen, n'hi ha que consideren un èxit el sol fet de prendre-hi part; n'hi ha, que hi solen concórrer sempre, que miren de classificar-se a les rondes eliminatòries; finalment, n'hi ha que viuen com un fracàs el fet de no guanyar la copa de campions del món. Les seleccions favorites no poden fallar i atreuen l'atenció també dels qui no són seguidors incondicionals del futbol.

La Copa del Món de Sud-àfrica s'espera que sigui una competició aferrissada entre el Brasil, l'Argentina, Espanya, Anglaterra, els Països Baixos, Alemanya, Itàlia i França. Però l'evolució del futbol africà fa que hàgim de tenir també en compte la Costa d'Ivori, Ghana i el Camerun. La primera fase de la competició consta de vuit grups de quatre seleccions cadascun. Aquest sistema oposarà algunes de les seleccions favorites que es jugaran la classificació: al grup D hi ha Alemanya i Ghana; al grup E, els Països Baixos i el Camerun; i al G, el Brasil i Costa d'Ivori.
  • ! Actualització el 12/07/2010 a les 07:00

Les estrelles del mundial


+ Les copes del món també són una bona ocasió per a veure els millors jugadors del moment.
Les copes del món també són una bona ocasió per a veure els millors jugadors del moment. Les estrelles de Sud-àfrica són l'argentí Lionel Messi, el portuguès Cristiano Ronaldo, els catalans Xavi, Puyol i Cesc Fàbregas, l'espanyol Andrés Iniesta, els brasilers Dani Alves, Luis Fabiano i Kaká, els ivorians Touré Yaya i Drogba, el camerunès Eto'o, els francesos Henry i Ribéry, el neerlandès Robben, els anglesos Rooney, Lampard i Gerrard.

El palmarès del campionat


+ El Brasil és la selecció que ha guanyat més vegades la copa del món: cinc.
Des que va començar a disputar-se la Copa del Món, només set seleccions diferents han aconseguit de guanyar-la. La que l'ha guanyada més vegades és el Brasil: cinc. En segon lloc hi ha Itàlia i Alemanya, que l'han guanyada tres vegades cadascuna. L'Argentina i l'Uruguai han aconseguit de proclamar-se campions en dues ocasions, i França i Anglaterra, una volta cadascuna.

On s'han jugat les Copes del Món


+ L'organització de la Copa del Món ha correspost quasi sempre a Europa o a Sud-amèrica.
En les competicions esportives internacionals hom prova repartir equilibradament les seus organitzadores entre els continents. Però en el cas de la Copa del Món, l'organització ha correspost quasi sempre a Europa o a Sud-amèrica. De les dinou copes que s'han disputat des del 1930, se n'han jugades deu a Europa, set a Sud-amèrica, una a l'Àsia i enguany serà la primera que es dirimirà a l'Àfrica.

QUE HO SABIES?

  • La primera gran estrella del futbol sud-africà va ser Gordon Hodgson, que va jugar el primer partit internacional del país contra una selecció nord-irlandesa a Belfast el 1924.
  • L'únic entrenador català que participa en aquest mundial és Raymond Domènech, que és el seleccionador de l'equip francès.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Compara les classificacions i els jugadors destacats de les dinou Copes del Món disputades fins ara.
Consulta el calendari de la competició ordenat per grups de la primera fase.
Totes les seleccions que participen enguany en el Mundial.
Vídeo de la cançó oficial de la Copa del Món de Sud-àfrica: K'naan Waving Flag.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua