Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Resum 2009. Esports

Reconeixement a Messi i a la Masia

Gasol, campió de l'NBA

Usain Bolt: 9,58 s


dijous, 24 de desembre de 2009
Estrenem avui el resum de l'any, amb un primer capítol dedicat als esports.

En futbol, l'any que som a punt de tancar ha tingut un protagonista indiscutible: el FC Barcelona, guanyador de sis títols (tots els disputats), fita que mai abans no havia aconseguit cap equip. Això, i el joc espectacular, artístic, desplegat sobre el terreny de joc, han fet d'aquest Barça un dels millors equips de la història; i amb un entrenador de la casa, Josep Guardiola, amant del joc atacant i estudiós minuciós del futbol.

Els títols van començar a arribar al mes de maig. El primer, el dia 13, va ésser el de copa, guanyat (4-1) a l'Atlètic de Bilbao. Uns quants dies abans l'equip blau-grana havia decidit la lliga en un partit inoblidable: (2-6) al camp del Reial Madrid, el rival màxim. I el dia 27 va derrotar el Manchester United a la final de la Lliga de Campions, amb gols d'Eto'o (que al cap de dos mesos fitxava per l'Inter de Milà) i Messi.

A l'estiu, dos títols més al sarró: les supercopes d'Espanya i d'Europa. I aquest mes de desembre, victòria al Mundial de Clubs, l'única competició que el club encara no havia guanyat. La final, amb els argentins de l'Estudiantes de la Plata, la va decidir Messi amb un gol a la pròrroga.

Reconeixement a Messi i a la Masia


+ Messi, Pilota d'Or 2009.
Els èxits del Barça han permès a Messi d'ésser proclamat oficialment (hom deia que ho era feia temps) millor jugador del món. El davanter argentí, arribat a la Masia amb tretze anys, ha rebut tant la Pilota d'Or com el FIFA World Player (tots dos premis distingeixen el millor futbolista de l'any). Entre els cinc millors futbolistes del món d'aquest 2009, n'hi ha dos més que provenen del planter: Xavi i Iniesta, 'cervells' de l'equip blau-grana.

Gasol, campió de l'NBA


+ Gasol va tenir un paper cabdal en el triomf dels Lakers.
El juny, el santboià Pau Gasol va esdevenir el primer català que guanyava l'NBA, la lliga de bàsquet nord-americana, la més exigent i espectacular del món. Per talent, per ambició i per afany de superació, el pivot català va tenir un paper cabdal en el triomf de Los Angeles Lakers; va ésser el complement ideal de Kobe Bryant, figura principal de l'equip. Amb el triomf aconseguit, els Lakers sumen quinze títols de l'NBA, dos menys que no els Celtics de Boston, els més llorejats.

Usain Bolt: 9,58 s


+ La marca de Bolt va meravellar el món sencer.
L'any passat havia estat un dels herois dels Jocs Olímpics de Pequín, i aquest 2009 ha engruixit encara més el seu palmarès. Parlem d'Usain Bolt, que al Mundial d'atletisme de Berlín va córrer els 100 m llisos en 9,58 s. L'extraordinària marca, que va meravellar el món sencer, rebaixava 11 centèsimes el rècord mundial de la cursa, detingut per Bolt mateix. Carismàtic i expressiu, l'atleta jamaicà va fer els 100 metres en tan sols quaranta-una gambades.

MATERIALS

  • 2009 in sports
    Format:Web
    Wikipedia.
  • Bon cop de cap
    Format:Web
    Canal esportiu de VilaWeb TV. Vídeos d'aquest 2009 i d'anys anteriors.
  • Resum 2009
    Format:Web
    Preparat pel portal esportiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, Elsesports.cat.
  • Temporada 08-09
    Format:Web
    La més reeixida de la història del Barça.

QUE HO SABIES?

  • Roger Federer s'ha consagrat enguany com el millor tennista de la història: ha guanyat dos títols de Grand Slam (Roland Garros i Wimbledon), i ja en suma quinze, un més que no Pete Sampras.
  • Michael Schumacher, set vegades campió mundial de Fórmula 1, acaba d'anunciar el retorn als circuits, tres anys després d'haver-se'n retirat. Schumacher, que aviat farà quaranta-un any, competirà el 2010 amb l'escuderia Mercedes.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Agost: commoció i dol per la mort del capità de l'Espanyol, Dani Jarque.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua