|
|
||||
|
L'eminent verbívor Toni Civit -autor, entre d'altres, del quadrat màgic de majors dimensions en català- ens ha fet una proposta molt saborosa. Arran de la iniciativa del restaurant barceloní Semproniana de fer uns menús monocromàtics (taronja, groc, blanc, negre...) Civit proposa fer menús gremials. Diu que la idea se li va acudir quan "vaig anar a dinar a un restaurant amb en Ferran, un amic que despatxa en una ferreteria de Ferreries. El cambrer ens va dur la carta, i en Ferran dubtava entre triar uns ous ferrats o els cargols a la llauna, de primer. Què va triar? Tant és, fos com fos no podia sinó encertar-la!" Civit ens va fer arribar sis complets menús gremials, dels quals en destaquem dos: Àpat de sastres i sabaters (per anar de gorra i acabar posant-se les botes) Menú Aperitiu: Botons de pinetell Primer: Calçots amb espardenyes Segon: Botifarra esparracada amb cabdells de Tudela Postres: Talls de meló Beguda: Bóta de vi d'agulla Altres: Cafè de mitjó Dinar a l'aplec del gremi de constructors, paletes i picapedrers Menú Aperitiu: Pica-pica, emparedats variats Primer: Canalons amb empedrat Segon: Pedrers a la llosa amb formatge de Maó arrebossat Postres: Teules de Santa Coloma de Farners amb maçapà (sic) Beguda: Aigua de l'aixeta o del pou Altres: Pa de corriola Us demanem, doncs, menús gremials, tan verbívors com vulgueu, però perfectament cuinables i menjables, com els de Civit. El missatge més destacat guanyarà un exemplar dedicat d'Enviar i rebre, de Màrius Serra, per gentilesa de Columna Edicions i de la llibreria virtual llibres.cat. ---------- + Veure tots els fòrums + Comparteix al Facebook o Twitter | ||
|
Aportacions al fòrum: # La Lliga dels Mariners Antialcohòlics ... ...ha organitzat un àpat de germanor, sota la presidència del Capità Haddock Pa TORRAT amb anxoves TROMPES de la mort saltejades BUFAT ("soufflé")de tonyina Varietat de postres : BORRATXO al rom, MONA de Pasqua, PETs de monja. CUBA de vins a discreció. jms 04/01/2008 11:18 # Menú Vivaldi Pizza Quatre Estacions Rotllets de primavera Carxofa d'hivern a la vinagreta TarTAR D'ORada Begudes : "Tinto de Verano" jms 03/01/2008 11:06 # Per a J.Azema Suggeriment del xef : podries tastar un plat a base de BAKALAO. Bon any ! (I bon profit !) jms 03/01/2008 06:39 # Benvinguts al restaurant "La Ballaruca" Primer plat: POP en SALSA Segon plat: RAP Postres: MERENGUE J.Azema 02/01/2008 17:39 # Menú SOS Racisme Arròs negre "Ensaladilla" russa Arròs xinès "tres delícies" Pinxos moruns Gall "d'indi" (sic) Postres : Braç de gitano, Figues de moro Taronges de la Xina Begudes : Aigua de Vilajuïga Cafè aràbiga - Tè de Ceilan Petit fours : Conguitos jms 27/12/2007 08:02 # Menú dels músics Canelons Rossini Timbal de macarrons a la guitarra Flauta de pernil Botifarra blanca i negra Músic Seraffina 26/12/2007 20:11 # GREMI DE FUSTERS Aperitiu:Encenalls de pernil ibèric. Primer:Fusta d'embotits artesanals. Segon:Peix martell amb salsa de clau i pebre. Postres:Gelat de pinya amn serradures de coco. Beguda: Cola light. Altres: Per picar: Ametlles envernissades amb sucre caramel·litzat. PERE SIVILLÀ I GRANÉ 25/12/2007 10:50 # Menú Monàrquic Corona de llagostins "Manto de la Reina" amb Patates Duquesa Filets d'Emperador amb confitat de Pomes Reinetes Tortell de Reis Aigua Imperial i Vins Marquès de Monistrol Cafè i copa de Napoleó cesca 24/12/2007 12:29 # united colors of ...... entrants: Amanida VERDA primer plat: Arròs NEGRE segon plat: Peix BLAU Postres: Menjar BLANC de Reus J.Azemà 23/12/2007 18:05 # Menú del pornògraf Ous escaldats i patates amb suc. Faves amb botifarra negra. Botifarra amb pebrots i de vianda tavelles bullides. Pebrots farcits de brandada de bacallà amb salsa de figues. “Chochos” (a les Canàries patates) amb “mojo picón”. Suquet de Cigala reial i petxines. Pa de llonguet. I de postres un xuixet de crema o figues confitades. Per acompanyar el cafè: pets de monja. Licor: alçapius. Pere 23/12/2007 13:28 |
|
Una producció de Partal, Maresma
& Associats. 1995 (La Infopista) - 2000. Secció mantinguda per Màrius Serra Posa VilaWeb a la teva pàgina. |