| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dimecres, 19 de novembre de 2025

  Menús gremials

L'eminent verbívor Toni Civit -autor, entre d'altres, del quadrat màgic de majors dimensions en català- ens ha fet una proposta molt saborosa. Arran de la iniciativa del restaurant barceloní Semproniana de fer uns menús monocromàtics (taronja, groc, blanc, negre...) Civit proposa fer menús gremials. Diu que la idea se li va acudir quan "vaig anar a dinar a un restaurant amb en Ferran, un amic que despatxa en una ferreteria de Ferreries. El cambrer ens va dur la carta, i en Ferran dubtava entre triar uns ous ferrats o els cargols a la llauna, de primer. Què va triar? Tant és, fos com fos no podia sinó encertar-la!" Civit ens va fer arribar sis complets menús gremials, dels quals en destaquem dos: Àpat de sastres i sabaters (per anar de gorra i acabar posant-se les botes) Menú Aperitiu: Botons de pinetell Primer: Calçots amb espardenyes Segon: Botifarra esparracada amb cabdells de Tudela Postres: Talls de meló Beguda: Bóta de vi d'agulla Altres: Cafè de mitjó Dinar a l'aplec del gremi de constructors, paletes i picapedrers Menú Aperitiu: Pica-pica, emparedats variats Primer: Canalons amb empedrat Segon: Pedrers a la llosa amb formatge de Maó arrebossat Postres: Teules de Santa Coloma de Farners amb maçapà (sic) Beguda: Aigua de l'aixeta o del pou Altres: Pa de corriola Us demanem, doncs, menús gremials, tan verbívors com vulgueu, però perfectament cuinables i menjables, com els de Civit. El missatge més destacat guanyarà un exemplar dedicat d'Enviar i rebre, de Màrius Serra, per gentilesa de Columna Edicions i de la llibreria virtual llibres.cat.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# La Lliga dels Mariners Antialcohòlics ...
...ha organitzat un àpat de germanor, sota la presidència del Capità Haddock

Pa TORRAT amb anxoves
TROMPES de la mort saltejades
BUFAT ("soufflé")de tonyina
Varietat de postres : BORRATXO al rom, MONA de Pasqua, PETs de monja.
CUBA de vins a discreció.
jms
04/01/2008 11:18



# Menú Vivaldi
Pizza Quatre Estacions
Rotllets de primavera
Carxofa d'hivern a la vinagreta
TarTAR D'ORada
Begudes : "Tinto de Verano"

jms
03/01/2008 11:06



# Per a J.Azema
Suggeriment del xef : podries tastar un plat a base de BAKALAO.

Bon any ! (I bon profit !)
jms
03/01/2008 06:39



# Benvinguts al restaurant "La Ballaruca"
Primer plat: POP en SALSA
Segon plat: RAP
Postres: MERENGUE
J.Azema
02/01/2008 17:39



# Menú SOS Racisme
Arròs negre
"Ensaladilla" russa
Arròs xinès "tres delícies"
Pinxos moruns
Gall "d'indi" (sic)
Postres : Braç de gitano,
Figues de moro
Taronges de la Xina
Begudes : Aigua de Vilajuïga
Cafè aràbiga - Tè de Ceilan
Petit fours : Conguitos

jms
27/12/2007 08:02



# Menú dels músics
Canelons Rossini
Timbal de macarrons a la guitarra
Flauta de pernil
Botifarra blanca i negra
Músic
Seraffina
26/12/2007 20:11



# GREMI DE FUSTERS
Aperitiu:Encenalls de pernil ibèric.
Primer:Fusta d'embotits artesanals.
Segon:Peix martell amb salsa de clau i pebre.
Postres:Gelat de pinya amn serradures de coco.
Beguda: Cola light.
Altres: Per picar: Ametlles envernissades amb sucre caramel·litzat.
PERE SIVILLÀ I GRANÉ
25/12/2007 10:50



# Menú Monàrquic

Corona de llagostins
"Manto de la Reina" amb Patates Duquesa
Filets d'Emperador amb confitat de Pomes Reinetes
Tortell de Reis
Aigua Imperial i Vins Marquès de Monistrol
Cafè i copa de Napoleó
cesca
24/12/2007 12:29



# united colors of ......
entrants: Amanida VERDA
primer plat: Arròs NEGRE
segon plat: Peix BLAU
Postres: Menjar BLANC de Reus

J.Azemà
23/12/2007 18:05



# Menú del pornògraf
Ous escaldats i patates amb suc. Faves amb botifarra negra. Botifarra amb pebrots i de vianda tavelles bullides. Pebrots farcits de brandada de bacallà amb salsa de figues. “Chochos” (a les Canàries patates) amb “mojo picón”. Suquet de Cigala reial i petxines. Pa de llonguet. I de postres un xuixet de crema o figues confitades. Per acompanyar el cafè: pets de monja. Licor: alçapius.
Pere
23/12/2007 13:28

Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.