| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dissabte, 13 de desembre de 2025

  Menús gremials

L'eminent verbívor Toni Civit -autor, entre d'altres, del quadrat màgic de majors dimensions en català- ens ha fet una proposta molt saborosa. Arran de la iniciativa del restaurant barceloní Semproniana de fer uns menús monocromàtics (taronja, groc, blanc, negre...) Civit proposa fer menús gremials. Diu que la idea se li va acudir quan "vaig anar a dinar a un restaurant amb en Ferran, un amic que despatxa en una ferreteria de Ferreries. El cambrer ens va dur la carta, i en Ferran dubtava entre triar uns ous ferrats o els cargols a la llauna, de primer. Què va triar? Tant és, fos com fos no podia sinó encertar-la!" Civit ens va fer arribar sis complets menús gremials, dels quals en destaquem dos: Àpat de sastres i sabaters (per anar de gorra i acabar posant-se les botes) Menú Aperitiu: Botons de pinetell Primer: Calçots amb espardenyes Segon: Botifarra esparracada amb cabdells de Tudela Postres: Talls de meló Beguda: Bóta de vi d'agulla Altres: Cafè de mitjó Dinar a l'aplec del gremi de constructors, paletes i picapedrers Menú Aperitiu: Pica-pica, emparedats variats Primer: Canalons amb empedrat Segon: Pedrers a la llosa amb formatge de Maó arrebossat Postres: Teules de Santa Coloma de Farners amb maçapà (sic) Beguda: Aigua de l'aixeta o del pou Altres: Pa de corriola Us demanem, doncs, menús gremials, tan verbívors com vulgueu, però perfectament cuinables i menjables, com els de Civit. El missatge més destacat guanyarà un exemplar dedicat d'Enviar i rebre, de Màrius Serra, per gentilesa de Columna Edicions i de la llibreria virtual llibres.cat.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# fibromiàlgia a l'ombra
Dimecres dia 18 de desembre va tenir lloc un acte de lliurament al President del Parlament de Catalunya 51.200 firmes en suport de la Iniciativa legislativa popular en favor d ela millora a l'atenció mèdica dels malalts de fibromiàlgia i SFC:
http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE04/IE0404?p_format=D&p_id=13942531&p_pagina=
Tot i que hi havien mitjans de comunicació,es un acte que NO ha estat present als mass media...
És una pena que una ILP que ha recollit 235.000 firmes ( de moment 51.200 validades per IDESCAT)pasi tan desapercebuda. No ho entènc.

Jordi Calm Medina
23/12/2007 11:46



# Pel gremi de joiers
Anells de calamar a la romana
Daurada al forn
Medallons de vedella amb salsa
Perles de meló
Plata de rebosteria
jms
23/12/2007 00:12



# Menú per celebrar l'Estatut
Sopa d'aigua "de borrajas"
Consomé d'aigües encantades
Ni carn ni peix
Garces per perdius
Gat per llebre
Bou per bèstia grossa
Acompanyaments : Naps i cols, sense suc ni bruc.
Aigües destil·lades, vins sense alcohol
Cafè per a tots , descafeïnat.
Parament de la taula i il·luminació : "a dos velas"
jms
22/12/2007 23:56



# "gremi" dels bruts i pudents
1er plat: a escollir Arrós a la BRUTA ó arrós NEGRE
2ón plat: Botifarra NEGRE ESPARRACADA amb acompanyament de patates EMMASCARADES
Postres: PETS de monja amb CAGARRETS de xocolada
Tot això regat amb un bon cava BRUT


Àngels Blasi
22/12/2007 23:42



# Menú del sastre
Entrants: gambes amb GABARDINA, llagosta a l’AMERICANA i musclos amb CAMISA
Segon plat: conill a la CAÇADORA, acompanyat de mongetes del GANXET
Postres: PIJAMA
Café de MITJÓ i misTELA, acompanyat de “CORBATAS” (pastas típiques de Unquera –Cantabria-)

Àngels Blasi
22/12/2007 23:36



# Menú de Quaresma del Rector de Vallfogona (o no)
Sopa d'estrelles.
Fesolets de Santa Pau.
Metó de Montserrat.
Fruita de la Passió amb Pets de Monja.
Torrades de Santa Teresa acompanyades de Crema de Sant Josep.
Mona de Pasqua amb Cabell d'Àngel.
Vi de missa.
Cafè i Aromes de Montserrat.

(amb aquesta dieta és normal que als rectors sempre se'ls dibuixi amb una gran panxa)
cesca
22/12/2007 10:23



# Menú del fuster

Amanida de full dd roure amb encenalls de foie.
Tronc de lluç a l'aroma de clau.
Tacs de filet de bou a la graella.
Taula de formatges.
Coca de vidre.

Tot regat amb un reserva madurat en roure francès.
Cafè i Marc de cava.
cesca
22/12/2007 09:57



# Menú de correctors
Menú de correctors

Sopa de lletres amb pilotetes poc o molt coordinades o subordinades.

Llengua arrebossada amb guarnició de fruits vermells a discreció.

Pedrers saltats amb foc ben viu i fetge amorosit amb un punt de mel, dos punts de vi ranci i, a part, un xic d’accent "alfabreguià".

Sorbet de fruita del tros, amb una imprescindible reducció d’almívar i una certa correcció cítrica: “que no és xarrup, gamarús!”.

Vi xarel·lo (amb punt volat, encara que no sigui en porró).

Cafè amb gotes (de ciència i paciència).

Glopets, copetes, traguets, “chupitos” (arribats aquí ja no filem prim) a dojo per oblidar les penes de tan ingrata feina, i si no ens toca bufar de seguida en qualsevol revolt.

Teresa
21/12/2007 20:13



# Menú del músic
Aperitiu: Flautes variades i Trompetes de la mort saltejades

Canelons Rossini
Sarsuela
Timbal de Marisc

Postre de Músic
Vins, Bach Reserva
cesca
21/12/2007 18:15



# Mecànica, planxa i pintura : l'hora de dinar.
Menú :
Sopa de PISTONS o crema d'ESPÀRRECS
CARGOLS a la LLAUNA d'OLI
MOLLES fregides, amb arròs BOMBA
CAPÓ farcit de PINYONS
Bistec de CULATA de vedella -FEMELLA- a la PLANXA
Postres : ROSCA ( o rosquilla)
Sobretaula i copes :"DESTORNILLADOR" , Conyac MARTELL, Anís LAS CADENAS (si hi ha neu), cafè de FILTRE.

jms
21/12/2007 17:26

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.