|
|
|||
|
L'eminent verbívor Toni Civit -autor, entre d'altres, del quadrat màgic de majors dimensions en català- ens ha fet una proposta molt saborosa. Arran de la iniciativa del restaurant barceloní Semproniana de fer uns menús monocromàtics (taronja, groc, blanc, negre...) Civit proposa fer menús gremials. Diu que la idea se li va acudir quan "vaig anar a dinar a un restaurant amb en Ferran, un amic que despatxa en una ferreteria de Ferreries. El cambrer ens va dur la carta, i en Ferran dubtava entre triar uns ous ferrats o els cargols a la llauna, de primer. Què va triar? Tant és, fos com fos no podia sinó encertar-la!" Civit ens va fer arribar sis complets menús gremials, dels quals en destaquem dos: Àpat de sastres i sabaters (per anar de gorra i acabar posant-se les botes) Menú Aperitiu: Botons de pinetell Primer: Calçots amb espardenyes Segon: Botifarra esparracada amb cabdells de Tudela Postres: Talls de meló Beguda: Bóta de vi d'agulla Altres: Cafè de mitjó Dinar a l'aplec del gremi de constructors, paletes i picapedrers Menú Aperitiu: Pica-pica, emparedats variats Primer: Canalons amb empedrat Segon: Pedrers a la llosa amb formatge de Maó arrebossat Postres: Teules de Santa Coloma de Farners amb maçapà (sic) Beguda: Aigua de l'aixeta o del pou Altres: Pa de corriola Us demanem, doncs, menús gremials, tan verbívors com vulgueu, però perfectament cuinables i menjables, com els de Civit. El missatge més destacat guanyarà un exemplar dedicat d'Enviar i rebre, de Màrius Serra, per gentilesa de Columna Edicions i de la llibreria virtual llibres.cat. ---------- + Veure tots els fòrums + Comparteix al Facebook o Twitter | ||
|
Aportacions al fòrum: # fibromiàlgia a l'ombra Dimecres dia 18 de desembre va tenir lloc un acte de lliurament al President del Parlament de Catalunya 51.200 firmes en suport de la Iniciativa legislativa popular en favor d ela millora a l'atenció mèdica dels malalts de fibromiàlgia i SFC: http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE04/IE0404?p_format=D&p_id=13942531&p_pagina= Tot i que hi havien mitjans de comunicació,es un acte que NO ha estat present als mass media... És una pena que una ILP que ha recollit 235.000 firmes ( de moment 51.200 validades per IDESCAT)pasi tan desapercebuda. No ho entènc. Jordi Calm Medina 23/12/2007 11:46 # Pel gremi de joiers Anells de calamar a la romana Daurada al forn Medallons de vedella amb salsa Perles de meló Plata de rebosteria jms 23/12/2007 00:12 # Menú per celebrar l'Estatut Sopa d'aigua "de borrajas" Consomé d'aigües encantades Ni carn ni peix Garces per perdius Gat per llebre Bou per bèstia grossa Acompanyaments : Naps i cols, sense suc ni bruc. Aigües destil·lades, vins sense alcohol Cafè per a tots , descafeïnat. Parament de la taula i il·luminació : "a dos velas" jms 22/12/2007 23:56 # "gremi" dels bruts i pudents 1er plat: a escollir Arrós a la BRUTA ó arrós NEGRE 2ón plat: Botifarra NEGRE ESPARRACADA amb acompanyament de patates EMMASCARADES Postres: PETS de monja amb CAGARRETS de xocolada Tot això regat amb un bon cava BRUT Àngels Blasi 22/12/2007 23:42 # Menú del sastre Entrants: gambes amb GABARDINA, llagosta a l’AMERICANA i musclos amb CAMISA Segon plat: conill a la CAÇADORA, acompanyat de mongetes del GANXET Postres: PIJAMA Café de MITJÓ i misTELA, acompanyat de “CORBATAS” (pastas típiques de Unquera –Cantabria-) Àngels Blasi 22/12/2007 23:36 # Menú de Quaresma del Rector de Vallfogona (o no) Sopa d'estrelles. Fesolets de Santa Pau. Metó de Montserrat. Fruita de la Passió amb Pets de Monja. Torrades de Santa Teresa acompanyades de Crema de Sant Josep. Mona de Pasqua amb Cabell d'Àngel. Vi de missa. Cafè i Aromes de Montserrat. (amb aquesta dieta és normal que als rectors sempre se'ls dibuixi amb una gran panxa) cesca 22/12/2007 10:23 # Menú del fuster Amanida de full dd roure amb encenalls de foie. Tronc de lluç a l'aroma de clau. Tacs de filet de bou a la graella. Taula de formatges. Coca de vidre. Tot regat amb un reserva madurat en roure francès. Cafè i Marc de cava. cesca 22/12/2007 09:57 # Menú de correctors Menú de correctors Sopa de lletres amb pilotetes poc o molt coordinades o subordinades. Llengua arrebossada amb guarnició de fruits vermells a discreció. Pedrers saltats amb foc ben viu i fetge amorosit amb un punt de mel, dos punts de vi ranci i, a part, un xic d’accent "alfabreguià". Sorbet de fruita del tros, amb una imprescindible reducció d’almívar i una certa correcció cítrica: “que no és xarrup, gamarús!”. Vi xarel·lo (amb punt volat, encara que no sigui en porró). Cafè amb gotes (de ciència i paciència). Glopets, copetes, traguets, “chupitos” (arribats aquí ja no filem prim) a dojo per oblidar les penes de tan ingrata feina, i si no ens toca bufar de seguida en qualsevol revolt. Teresa 21/12/2007 20:13 # Menú del músic Aperitiu: Flautes variades i Trompetes de la mort saltejades Canelons Rossini Sarsuela Timbal de Marisc Postre de Músic Vins, Bach Reserva cesca 21/12/2007 18:15 # Mecànica, planxa i pintura : l'hora de dinar. Menú : Sopa de PISTONS o crema d'ESPÀRRECS CARGOLS a la LLAUNA d'OLI MOLLES fregides, amb arròs BOMBA CAPÓ farcit de PINYONS Bistec de CULATA de vedella -FEMELLA- a la PLANXA Postres : ROSCA ( o rosquilla) Sobretaula i copes :"DESTORNILLADOR" , Conyac MARTELL, Anís LAS CADENAS (si hi ha neu), cafè de FILTRE. jms 21/12/2007 17:26 |
|
Una producció de Partal, Maresma
& Associats. 1995 (La Infopista) - 2000. Secció mantinguda per Màrius Serra Posa VilaWeb a la teva pàgina. |