|
|
|||
|
L'eminent verbívor Toni Civit -autor, entre d'altres, del quadrat màgic de majors dimensions en català- ens ha fet una proposta molt saborosa. Arran de la iniciativa del restaurant barceloní Semproniana de fer uns menús monocromàtics (taronja, groc, blanc, negre...) Civit proposa fer menús gremials. Diu que la idea se li va acudir quan "vaig anar a dinar a un restaurant amb en Ferran, un amic que despatxa en una ferreteria de Ferreries. El cambrer ens va dur la carta, i en Ferran dubtava entre triar uns ous ferrats o els cargols a la llauna, de primer. Què va triar? Tant és, fos com fos no podia sinó encertar-la!" Civit ens va fer arribar sis complets menús gremials, dels quals en destaquem dos: Àpat de sastres i sabaters (per anar de gorra i acabar posant-se les botes) Menú Aperitiu: Botons de pinetell Primer: Calçots amb espardenyes Segon: Botifarra esparracada amb cabdells de Tudela Postres: Talls de meló Beguda: Bóta de vi d'agulla Altres: Cafè de mitjó Dinar a l'aplec del gremi de constructors, paletes i picapedrers Menú Aperitiu: Pica-pica, emparedats variats Primer: Canalons amb empedrat Segon: Pedrers a la llosa amb formatge de Maó arrebossat Postres: Teules de Santa Coloma de Farners amb maçapà (sic) Beguda: Aigua de l'aixeta o del pou Altres: Pa de corriola Us demanem, doncs, menús gremials, tan verbívors com vulgueu, però perfectament cuinables i menjables, com els de Civit. El missatge més destacat guanyarà un exemplar dedicat d'Enviar i rebre, de Màrius Serra, per gentilesa de Columna Edicions i de la llibreria virtual llibres.cat. ---------- + Veure tots els fòrums + Comparteix al Facebook o Twitter | ||
|
Aportacions al fòrum: # El menú de l'escriptor Sopa de lletres Arròs amb tinta (de calamar) Llibrets de llom arrebossats. Guarnició : Milfulls de patata. Postres : Magdalenes de Proust. Beguda i sobretaula : Cuba-llibres (sic) jms 21/12/2007 07:32 |
|
Una producció de Partal, Maresma
& Associats. 1995 (La Infopista) - 2000. Secció mantinguda per Màrius Serra Posa VilaWeb a la teva pàgina. |