Opinió

Rafa Xambó

26.09.2012

Rafa Xambó: 'Saben que perden i que no tenen res a fer'

El discurs de Fabra va ser completament fora de la realitat. Va parlar de projectes i de inversions, per més que no compleix cap de les coses que ha promès. Per exemple, havia parlat molt dels 'minijobs', però no n'ha tornat a parlar més. I així un grapat de propostes destarotades i totalment allunyades de la realitat. Tot plegat amb una retòrica que recorda molt el president Camps. Deu ser que no ha canviat els assessors de presidència, perquè, d'una altra manera, no s'entén. Es veia molt fora de lloc.


Per exemple, en el torn de rèplica al socialista Antonio Torres, un home que parla en castellà i que té dificultats per a parlar en català, Fabra va acabar acusant-lo de ser pancatalanista. Una cosa absolutament delirant i que demostra que han tornat a l'anticatalanisme més tronat, sense gens de sentit. A Morera, li va retraure que s'haguera fotografiat amb banderes independentistes… El president viu completament fora de la realitat.


Durant les intervencions del matí, els diputats del partit popular estaven mig endormiscats i fent cara de circumstàncies perquè estan espantats i saben que perden i que no tenen res a fer.


El socialista Antonio Torres va estar prou bé, però tenen el problema de la credibilitat. I Fabra els va respondre parlant de la gestió de Zapatero i d'allò de sempre… El discurs d'Enric Morera va ser excel·lent, magnífic. Va apuntar a la corrupció, però sobretot a la gran estafa que alguns anomenen crisi, però que en realitat és una estafa, un furt. Morera va fer un repàs de tots els problemes del país molt contundent i exhaustiu i va criticar amb duresa Fabra com a president regional, delegat de Rajoy. I Marga Sanz també va ser molt contundent i força bé dins la línia d'Esquerra Unida. Però el problema que té sempre aquest partit és que aquesta portaveu no en diu ni una en català. Solament parla en castellà. I això acaba d'ajudar a convertir el ple de les corts en un debat en castellà, amb l'excepció de Morera. Fabra va llegir unes paraules en català, però poqueta cosa. Una situació molt patètica des d'aquest punt de vista.

Editorial