Opinió

Mònica Oltra

06.11.2012

Mònica Oltra: ''No és propi d'un país de la Unió Europea'

El problema de les farmàcies fa temps que cueja, i ara el vivim amb tota la cruesa. Hi ha manca de proveïment real de medicaments! I les farmàcies, amb raó, ja no poden aguantar més. Però és que el problema al País Valencià és molt més gros. El govern ens ha convertit a tots en banquers. Tots financem la Generalitat Valenciana.


Les persones d'edat han de bestraure el cost dels medicaments, els farmacèutics financen els medicaments per la Generalitat, els emprenedors no cobren les ajudes, etc. Tothom finança la Generalitat d'una manera o altra. El govern ens ha convertit a tots en banquers involuntaris. Financem els impagaments de la Generalitat, però, a diferència dels bancs, no cobrem interessos.


I el cas de les farmàcies és molt angoixant. Pensem que hi ha molts malalts crònics, molta gent d'edat que ha de prendre pastilles cada dia. Aquesta gent depèn de la provisió d'aquests medicaments. I ara vivim un tancament indefinit de dues farmàcies de cada tres. Això significa que una persona malalta, probablement d'edat, de primer ha de saber quina farmàcia és oberta en cada moment, caminar segurament un bon tros i esperar que tinguen el seu medicament. I a sobre, ha de bestraure els diners dels medicaments! Se suposa que la Generalitat li'ls tornarà, però no sabem quan. Els farmacèutics veuen com la Generalitat fa una col·lecció de promeses incomplertes. Evidentment, ja no té gens de credibilitat. Parlem de necessitats bàsiques! És molt angoixant.


No és propi d'una democràcia avançada. No és propi d'un país de la Unió Europea. No pot ser que qui necessite uns medicaments no els tinga a l'abast. És una situació molt greu perquè, damunt, parlem d'un deute de mesos.


Mirarem de no caure malalts.

Editorial