Opinió

Carles Rabadà

10.03.2013

iOS, Android, BlackBerry, Ubuntu, Firefox OS, Windows Phone, Tizen...

Quant t’aproximes a una botiga de telefonia et trobes amb un problema seriós. Quina quantitat de terminals que hi ha! I... la que n'ha d'arribar aquest 2013! El món de la tecnologia mòbil no pararà mai fins que, com vam sentir durant el Mobile World Congress, exploti la bombolla que moltes empreses estan alimentant.


Ara després de l’esdeveniment més punter del món arribaran més de quaranta terminals al llarg de l’any. Entre d'altres, el Samsung Galaxy SIV. Arribarà aquest dimecres i alguns rumors apunten que anirà acompanyat del rellotge de Samsung. Necessitem tants terminals i tants sistemes diferents? Doncs realment sí, per què és el secret de la varietat i de les possibilitats per triar.

Posem-nos en situació: anem a una botiga de terminals i pensem sobre què necessitem, què volem, si serà una bona compra... Per què no ens passi això, primer de tot hem de tenir clar què volem, per a què i no baixar d’aquesta dinàmica. La gran majoria, si no m’equivoco, necessitem un terminal per parlar amb els nostres contactes, fer fotografies, compartir-les, llegir el correu i consultar 'quatre pàgines web'. Però si no necessitem tot això, podem fer el mateix des de casa amb l'ordinador.


Quin sistema operatiu és el més adequat? Doncs amb la varietat que tenim actualment, tot complementa i tot ajuda a què cadascun d’ells creixi i, per tant, acabi tenint el mateix que els altres. Segurament, no vull esmentar els noms de les marques ni models, vull que aneu amb tranquil·litat i escolliu. Donar l'oportunitat a sistemes que ara arriben i que aniran incorporant el que tenen els grans, o donar continuïtat a sistemes que ho tenen tot i tothom confia ja amb ells. Podríem dir que la diferència és si ho vols ara mateix o si prefereixes esperar a que arribi, i per això tothom acaba triant el mateix sistema.

Si no, quin teniu vosaltres?



Carles Rabadà
, del bloc tecnològic Appledroid.cat.

Editorial