Opinió

Quim Torra

08.06.2014

Fem pinya per votar la nostra independència

Avui, diumenge 8 de juny milers de castellers i milers d’acompanyants són a 7 capitals europees i a Barcelona, i a Montreal i Xile i Iruñea, i a més de 40 poblacions catalanes, aixecant castells per dir al món que som aquí i que volem votar el nostre futur. A la mateixa hora, les 12, d’aquest diumenge de juny, els europeus veuran com s’alcen “human towers for democracy” en els espais i places més emblemàtics de Berlín, París, Londres, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Roma, Barcelona, Salses,  etc. Una diada cívica històrica que vol internacionalitzar la voluntat d'autodeterminar-se dels catalans. Fent-ho, sí, ensenyant al món el millor que tenim: la nostra cultura, l’ànima de la nació, les arrels de qui som i per què som com som. L'esforç, el treball comunitari, la solidaritat, el treball en equip, la superació, l’audàcia. Aquests són els valors universals dels castells, aquestes són les armes amb les que ens presentarem a Europa, que senzillament es resumeixen en un crit: "catalans want to vote".

No sé si som conscients de l’envergadura del projecte, possible, en primer lloc i sobretot, perquè tot el món casteller s’hi ha sumat amb entusiasme i valentia. Un gest i una generositat inoblidables. Si aquest país tots fóssim castellers, ja ho tindríem. També cal recordar els més més de 3.400 catalans han aportat gairebé 130.000€ per a fer-ho també real. No és, altre cop , una imatge extraordinària de l’autèntica dimensió popular del procés cap a la independència de Catalunya que estem construint entre tots? 


I tu, estimat lector, corre a buscar la plaça més a prop on s'aixequin castells. Vés afer pinya perquè el teu país pugui votar la seva independència.

Editorial