Opinió

 

1/73>

Neus Cabot

08.10.2013

Neus Cabot: 'La batalla continua, el TIL no s'aplica'

El començament de curs ha estat un retorn estrany. Han passat molts dies des de vaga indefinida sense que se sabés quan es tornaria a l'escola. Ara s'ha fet un punt seguit. D'una manera o d'una altra, tothom tenia ganes de tornar a les aules: els mestres, que eren la part més significada, perquè feia molts dies que no cobraven; i els pares, per la part que ens tocava. No s'ha d'amagar que hi ha hagut un cert esgotament a la darrera part de la vaga, i els mestres, amb una gran sintonia i comunicació, ho han reconduït amb molta destresa per escriure un punt seguit a la vaga.


Ara, la batalla continua. I com a mare crec que l'estratègia és molt bona. D'aquesta manera, els nostres fills poden tornar a les aules i rebre continguts en una situació de certa normalitat. I el TIL no s'aplica. Per tant, la pilota és a la teulada de govern. Ara el govern pot decidir si obre de veres la negociació o si comença a obrir expedients sancionadors.

La situació torna a ser com abans, amb la llei orgànica d'educació que teníem al juny, que diu que els plans lingüístics de cada centre els ha d'aprovar el consell escolar de cada centre. I els consells escolar no han aprovat el TIL. Per aplicar-lo, s'ha d'aprovar. El decret llei vulnera una llei orgànica. Entenem que tornem a la situació del juny. Per tant, s'ha de continuar mentre no s'arribi a cap acord. Ara veurem què passarà. El govern, una vegada més, pot prendre el camí del diàleg i de la negociació o anar per una altra via, la d'expedientar directors.


 


Neus Cabot, mare presidenta de l'APIMA del CP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles.
(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial