Opinió

 

1/73>

Ximo Puig

23.02.2012

Ximo Puig: 'Si el govern no és hostil amb la ultradreta, hi haurà impunitat'

Això que ha passat és una mena de 'déjà-vu', pareix que tornem al passat. Tenim un govern absolutament reaccionari que és incapaç d'entendre que uns estudiants es manifesten lliurement i que l'única cosa que demanen és un ensenyament públic i de qualitat.

El problema ací no és policíac sinó polític. La policia no havia actuat abans d'aqueixa manera. Ara sí, i ho fa d'una manera molt violenta: ho ha vist tot el món. A València hi ha hagut un actitud política i un atac miserable a la democràcia. A això, s'hi afegeix un entorn ultradretà, que hi és, i que de tant en tant reapareix.

Si bé és cert que el cap de la policia també n'és responsable, cal apuntar a qui té la responsabilitat política dels fets. Després s'hauran de fer les investigacions i anàlisis que corresponguen, però de moment qui n'ha de respondre és qui ho ha ordenat. Per això crec que la primera mesura hauria de ser la dimissió de la delegada del govern, Paula Sánchez de León, i obrir una etapa de convivència. Això vol dir posar fi als episodis de terrorisme.

Els fets d'ahir a la nit són lamentables. I és evident que les actuacions que es duen a terme ajuden a fer aquest cultiu. Per això cal que la policia ho talle i que el govern detinga els agressors i prenga en consideració el fenomen de l'ultradreta, que existeix i que té noms i cognoms.

Si el govern de torn no té una actitud clarament hostil contra aquests fenòmens, hi haurà un cert àmbit d'impunitat. De moment, no em sembla que Sánchez de León faça res. I no estaria malament que aplicaren a aquest tipus de neoterrorisme una part de la contundència que han administrat als xiquets.

Editorial