Opinió

 

1/73>

Assumpció Maresma

16.06.2014

Terra fèrtil

Quan va començar VilaWeb parlàvem de fer un barri català a internet. Més que saber què dèiem, ho intuíem. Molts no ens entenien. Tot va prendre forma molt de pressa i internet va passar a ser el pa de cada dia. Així i tot, malgrat la quotidianitat, no ens podíem imaginar que en aquest barri hi hauria un espai de llibertat i amistat construït paraula a paraula pels blocaires de la casa. Una terra fèrtil plena de perseverants. Amics de la paraula, amics de fer amics. Durant aquests deu anys els blocs han teixit una teranyina de complicitats per tots els Països Catalans. S'han barrejat paisatges i el marc nacional de comunicació ha agafat fesomia humana.


Alguns hi han estat de pas o bé per a començar uns altres projectes, o perquè la llavor del bloc els ha duts cap a una altra vida. Alguns altres han estat abduïts per les xarxes socials. Alguns han fet el fet, l'han començat i l'han acabat. Uns quants van i vénen. Molts encara hi són i cada dia construeixen amb les paraules un món on la vida i la literatura es barregen i engendren. A tots, gràcies!


Des de VilaWeb ens sentim agraïts per la paciència amb les nostres mancances, per la generositat que ens empeny cap endavant i fa que tot tingui més sentit. Durant aquests deu anys la collita ha estat abundosa: les paraules han omplert llibres i vides, però sobretot han fet de VilaWeb una finestra per on mirar més enllà de l'obvietat i del políticament correcte i un lloc millor. Per molts anys! El 27 de juny ho celebrarem. Si us hi voleu afegir, ja ho sabeu: ho podeu fer des d'ací.

Editorial