Opinió

 

1/73>

Iñaki Aicart

03.10.2013

Iñaki Aicart: 'Fer llistes negres és una manera de continuar la coacció'

Fer llistes negres dels alumnes és una nova manera d'exercir aquesta coacció que ja fa dies que van començar tant el govern com el Partit Popular. És una manera de continuar la coacció. Va clarament contra la llibertat d'expressió i la llibertat de vaga. Nosaltres ja vam ser molt durs quan el diputat Antoni Camps va proposar la famosa llista negra. I ara s'ha presentat una querella contra ell. Que Inspecció Educativa faci llistes d'alumnes o demani que se'n facin és senzillament intolerable i lamentable.

Pensu que això s'afegeix al famós decret de convivència, a la llei de símbols i a un seguit de normatives autoritàries. Per tant, és normal que els pares prenguin partit en la protesta, perquè són afectats directes.

I després de veure com el govern acusava els mestres i pares d'instrumentalitzar i d'utilitzar els nins --fins i tot dient que es podria llevar la custòdia als pares que no els portassin a l'escola, que ja era prou escandalós--, que ara vulguin fer llistes ells és molt lamentable. És sobrer i fan el ridícul.


Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.
(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial