Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/73>

Eliseu Climent

11.09.2013

Eliseu Climent: La Via Catalana és la descolonització mental

La Via Catalana implica finalment la descolonització mental dels catalans. És una locomotora que el país necessitava i a la qual seguiran sens cap mena de dubte la resta dels Països Catalans si sabem articular una política global. La Via Catalana ha de deixar de tenir el perill de ser una cosa estrictament catalana per desbordar les fronteres tant cap a Catalunya Nord com cap al País Valencià. La Via Catalana marca el ritme i el camí, en cada territori al seu ritme, per continuar tots junts i per aconseguir algun dia la llibertat col·lectiva.


La Via Catalana és la culminació d'un procés que va començar fa tres anys, amb la gran manisfestació contra la sentència de l'estatut. Podem dir que és un abans i un després, però un abans i un després que començà al 2010. La Via Catalana és el resultat d'allò que començà aleshores i que és un canvi de paradigma en profunditat.

Editorial