Opinió

 

1/73>

Manel Alves

09.08.2013

Manel Alves: 'Necessitem 70.000 persones per omplir les Terres de l'Ebre'

Als catalans de l'interior, del nord i de l'àrea metropolitana els dic que és important que vinguin al sud perquè a les Terres de l'Ebre som 190.000 habitants i tenim 70 quilòmetres per cobrir! Per fer-ho necessitem ser 70.000 persones com a mínim. Les xifres ho diuen tot.


Necessitaríem que més del 30% de la població de les quatre comarques s'hi sumés per omplir els nostres trams, i aquesta mobilització és impossible. Si no ve gent de fora, no podrem omplir la cadena humana a les Terres de l'Ebre.


Jo engrescaria tothom perquè vingui a passar un dia diferent, de turisme. Que vinguin a conèixer el delta. Fins i tot poden anar a la platja, perquè hi ha molts trams al costat del mar. Es pot muntar de moltes maneres. També ens plantegem fer paelles per a moltes persones; podríem fer dinar per a fins a dues mil persones!


D'una altra banda, si vénen grups, es poden posar en contacte amb nosaltres i els podem facilitar lloc per deixar els autocars o recomanar-los on poden anar a dinar.


Jo sóc optimista, estic convençut que s'omplirà. Ja sabíem que passaria això, que primer s'ompliria Barcelona i que després la tendència seria a anar cap al nord. Sabíem que les Terres de l'Ebre seria el lloc més complicat perquè hi ha més distància i perquè aquí hi ha molt poca població.


 


Manel Alves, membre del secretariat de l'ANC en representació de les Terres de l'Ebre


(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial