Opinió

 

1/73>

Maria Antònia Font

01.08.2013

Maria Antònia Font: 'Bauzá vol infondre la por entre el professorat'

La destitució dels tres directors és un acte més de repressió del president Bauzá i la consellera Juana María Camps, com ho és que no ens deixin tenir enllaços quadribarrats a les façanes dels centres educatius. Ell empra la política de la por; vol infondre por entre el professorat. A base de vetar el primer que discrepi d'una opinió, interpreti la llei d'una altra manera o no apliqui la normativa com ell vol que s'apliqui.


Crea confrontació dins la comunitat educativa, perquè s'han fet retallades: ara hi ha més alumnes per menys professors. I una cosa que funcionava, la canvia encara que sigui antipedagògica. Ha passat que tot un seguit de consells escolars s'han oposat a les mesures de la conselleria i ells no ho accepten i decideixen de destituir el director. Tot i que el director només presideix el consell escolar. És com un cop d'estat a la democràcia interna d'una comunitat educativa, organitzada en un consell escolar. 


El nostre sindicat, present a la mesa sectorial d'Educació, ha demanat una reunió urgent amb la consellera per a exigir-li que es retiri el procediment sancionador contra aquests tres directors. No tan sols els han anunciat l'inici d'un possible expedient disciplinari, sinó que també els han imposat mesures cautelars: ja els han suspès de sou i de càrrec. 


És indignant. Aquest govern no acompleix únicament aquests actes autoritaris i repressius, sinó que durant tot el curs s'ha dedicat a insultar els professors acusant-los d'adoctrinar els alumnes. Una cosa és segura: el dia 13 de setembre el curs no començarà amb normalitat. Damunt la taula hi ha la proposta d'una vaga indefinida. Si té prou suport, que cada vegada en té més, la durem endavant. O una vaga contundent sostinguda en el temps.


Maria Antònia Font, portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI).

Editorial